logo
 
Multiple Sclerose (MS) Vereniging Nederland
regio Amsterdam en omstreken

 

Nieuwe regiocoördinator Jeanette Kok stelt zich voor

  Mijn naam is Jeanette Kok en sinds 1 november 2012 ben ik de nieuwe regiocoördinator van de MSVN regio Amsterdam en omstreken. Ik heb het stokje overgenomen van Barbara Bakker die helaas een stapje terug moet doen vanwege haar gezondheid. Gelukkig blijft zij nog wel actief betrokken onder meer als adviseur van onze website.
  Het is nu precies 6 jaar geleden dat bij mij de diagnose MS (primair progressief) is gesteld. Dat was natuurlijk een klap en met name in het begin had ik veel vragen. De MSVN heeft mij toen goed geholpen. Ik ga fysiek langzaam achteruit maar hobbelend lopend kom ik bijna overal.

  jeanette

  Ik werk als coördinerend raadadviseur wetgeving bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Met name op het gebied van het personen- en familierecht, gezondheidsrecht en arbeidsrecht. Een leuke maar soms ook een hectische baan en dicht op de politiek.
  Mijn man Peter en dochter Layla van drie jaar zijn voor mij het belangrijkste. Samen maken wij plezier. Layla loopt mij er inmiddels uit maar past zich wonderbaarlijk aan de omstandigheden aan. “Mama’s been doet het niet goed” vertelt ze aan iedereen die het horen wil.
  Het is voor mij een eer om regiocoördinator te mogen worden. Het werk van de MSVN is belangrijk en geeft leden steun. De werkgroep regio Amsterdam e.o. is actief en onderneemt veel om een goede invulling te geven aan de kerntaken: advies en ondersteuning, belangenbehartiging, informatie en voorlichting onder meer via de nieuwsbrief en website, ontmoetingen met lotgenoten en jongerencontacten. Graag zet ik mij hiervoor ook in.
  Ik ben mij nu aan het inlezen en probeer ik een goed beeld te krijgen van alles wat speelt binnen de wereld van de MS en de MSVN. Ik wil mij inzetten om de werkgroep nog beter te laten functioneren. In het oog springen daarbij de bezuinigingen. Chronisch zieken worden hierdoor extra gekort terwijl zij het vaak al moeilijk hebben.

  Ik hoop jullie een keer te ontmoeten op een contactmiddag of op één van de andere activiteiten die de werkgroep regio Amsterdam e.o. organiseert. Voor vragen en tips ben ik altijd per mail bereikbaar.

  Tot ziens!

  Jeanette Kok