logo
 
Multiple Sclerose (MS) Vereniging Nederland
regio Amsterdam en omstreken

 

Belastingen

    Veel mensen laten honderden euro's belastingvoordeel liggen, omdat zij niet weten wat de mogelijkheden zijn. Daarom vind je hieronder een aantal links die nuttig zijn om je te helpen bij het invullen van de belastingen en die informatie geven over aftrekposten voor chronisch zieken en gehandicapten.

    Bij het samenstellen van deze informatie zijn we ervan uitgegaan dat je het elektronische aangifteprogramma gebruikt. Dit programma rekent alles automatisch voor je uit. De helpfunctie geeft stap voor stap uitleg. Nadat je het digitale formulier volledig hebt ingevuld, zie je direct welk bedrag je (misschien) terugkrijgt.

    De belastingdienst neemt in de loop van het jaar steekproeven, en controleert of je de aangifte correct hebt ingevuld. Als de inspecteur vindt dat je wel erg royaal bent geweest met je aftrekposten, zal je (een deel van) het bedrag terug moeten betalen. Het is dus een goed idee om het geld dat je hebt teruggekregen apart te houden, tot je een definitieve aanslag hebt ontvangen.

I Amsterdam