logo
 
Multiple Sclerose (MS) Vereniging Nederland
regio Amsterdam en omstreken

 

Mantelzorg

  Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en/of intensief zorgen voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind, vriend(in) of iemand anders met wie zij een persoonlijke band hebben. Hier vindt u algemene informatie.
  Tezamen verlenen mantelzorgers veel meer zorg dan alle professionele zorg bij elkaar. Mantelzorgers kunnen betaald worden uit een PGB (Persoonsgebonden Budget).

  • Mantelzorglijn: 0900 - 2020496 (€ 0,10 per minuut)
   De mantelzorglijn is met name bedoeld voor informatie over regelingen, wetten en voorzieningen die voor mantelzorgers van belang zijn. De mantelzorglijn is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 16.00 uur.

  • Mezzo is de landelijke vereniging van mantelzorgers en vrijwilligers. Hier kan je je aanmelden als mantelzorger/vrijwilliger.

  • In heel Nederland zijn steunpunten voor mantelzorgers. In Amsterdam is dat het Steunpunt Mantelzorg Markant. 
   Markant organiseert diverse bijeenkomsten voor mantelzorgers. Er wordt informatie gegeven, je kunt vragen stellen, elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

  • De landelijk werkende organisatie 'Handen-in-Huis' richt zich op de 24-uurs vervanging van de vaste mantelzorgers van thuisverblijvende zorgbehoevenden. De periode van de vervanging is minimaal 3 dagen (2 nachten), terwijl het maximum aantal dagen afhankelijk is van de wens van de hulpvrager / mantelzorger en de financiering door de betreffende zorgverzekeraar.

I Amsterdam