logo
 
Multiple Sclerose (MS) Vereniging Nederland
regio Amsterdam en omstreken

 

Amsterdamse Bos route op Wereld MS-dag

  Door: Jeanette kok

  Op Wereld MS dag heeft de regio Amsterdam e.o. de Amsterdamse Bos route georganiseerd. Het was een fantastische dag met bijna 60 deelnemers. De MenSen konden kiezen uit de fiets- en scootmobieltocht, een rondvaart met de elektrische Fluistervink, een tocht met een Bosmobiel of een wandeltocht door het Amsterdamse bos.

  Bij aankomst op basislocatie clubhuis De Teil (Scouting voor kinderen met een lichamelijk beperking) ontvingen alle deelnemers het prachtige rode Wereld MS dag T-shirt dat de meeste deelnemers ook gelijk aantrokken. Daarna werd koffie of thee geserveerd. Na de heerlijke lunch met soep en drie minibroodjes was het tijd om te vertrekken. Het startschot werd gegeven door Hanneke Hulst (VUmc). Zij ‘koebelde’ ons weg.

  Alle tochten waren even bijzonder. Met de fiets en scootmobiel zijn bijzondere plekken en uithoeken van het Amsterdamse bos bezocht. De elektrische Fluistervink voer door de kronkelige wateren van het Amsterdamse Bos terwijl de boswachter vertelde over de watervogels, zeldzame orchideeën en de bijzondere geschiedenis van het gebied. Twee bosmobielen maakten een 'rijdende boswandeling' en reden naar bijzondere plekken. De wandelaars verkenden het Amsterdamse Bos op hun eigen manier.

  Na de inspanningen van de Amsterdamse Bosroute wachtte bij terugkomst een heerlijke borrel met hapjes en drankjes. En via mijnactievoorms.nl heeft de regio ruim € 800,- opgehaald. Kortom, het was weer een FEESTJE!

  Hierbij wat impressies van onze deelnemers aan de diverse tochten.

  Bosmobieltocht – Joke Kars

  Op een zonovergoten woensdag 31 mei jl. gingen we naar het Amsterdamse Bos alwaar we zouden deelnemen aan een bosmobieltocht. Na ontvangst met koffie/thee/fris en lekkere broodjes vertrokken we met 2 bosmobielen. Een bosmobiel is een klein open busje waarin de chauffeur plaatsneemt en 5 passagiers. We zaten heerlijk en voelde de wind fijn door de haren blazen. Na 1 kwartiertje had 1 bosmobiel last van een lekke band. Oh jee, maar dat hadden de chauffeurs snel weer verholpen. Verder het prachtige bos in waar de bomen wel bijna tot de hemel rijken. Een geweldig stuk natuur. Ook bloeiende rododendrons waren er te zien. Halverwege de rit werden we getrakteerd op koffie/thee en lekkere appeltaart op een gezellig terras. De chauffeur vertelde ons van alles over het bos. Na terugkomst bij het clubhuis kregen we een drankje en lekkere hapjes. De verzorging was super en dank aan de vrijwilligers en vrijwilligsters. We kijken terug op een super fijne dag en een leuke bosmobieltocht. Heerlijk om de boslucht weer eens geroken te hebben.

  Fiets- en scootmobieltocht – Ditte Pronk

  De hartelijke ontvangst en de lekkere broodjes achter de kiezen hebbend, gaan we dan elkaar opzoeken en van start! Met "gewone" fietsen en sportieve, met vouw- of e-bike, met zelfs een super zitracefiets, met scootmobielen en wat niet al. We gaan spontaan geordend vooruit, op elkaar lettend. Vakantiegevoel in het groen, ontspannen. De meesten rijden dan eens met de één en dan met de ander op. Ik heb mooie ontmoetingen. Zo vormen zich gesprekken, die soms weer afbreken als een plotse stopper omzeild moet worden of de zwerm zich herordent op een smaller pad. Eén hondenbezitter daargelaten, vinden anderen ons een leuk en letterlijk confronterend gezelschap. Wij komen trots terug.

  Boottocht met Fluistervink – Anneke Kemeling

  Als Amsterdammer ken ik het Amsterdamse Bos in al zijn uithoeken. Tja, wat ga je dan doen met de MS dag? Het werd een gezellige en zonnige tocht in de rolstoeltoegankelijke Fluistervink. Een open boot met de boswachter aan het roer die ons de mooie stukjes van het Bos liet zien en leuk kon vertellen over de flora en fauna en geschiedenis van het Bos. Hoewel de naam van de boot je doet vermoeden dat het een stille boot was, viel dat iets tegen. Daarentegen waren haar gasten wel stil. Zij genoten allen van het mooie uitzicht vanaf het water.


  Foto Impressie