logo
 
Multiple Sclerose (MS) Vereniging Nederland
regio Amsterdam en omstreken

 

Column: Kerst 2017

  Door: Dinand Brummelhuis

  Ook dit jaar krijg ik een melancholisch gevoel. Op mijn werk wordt het al rustiger, mensen lijken zwijgzamer in deze donkere dagen voor de kerst. Met de top 2000 in aantocht wordt de balans opgemaakt. Gelukkig was er dit jaar iets wat mijn jaarlijkse kerstsleur doorbrak.

  Za´r! Mijn nichtje op Curašao, die in december 13 wordt! Het was een goede reden om mijn familie in de Antillen weer eens op te bellen. De 25░ Celsius en de verhalen over het Sushi restaurant waren om jaloers op te worden. Toen ik Za´r vroeg wat ze voor haar verjaardag wou bleek dat ze een oer Hollandse gewoonte had aangenomen. Sparen..

  Tja, onze twijfels tussen een kookboek of een mooi kettinkje waren dus achterhaald. Gelukkig bleek ik nog wel wat vakantiegeld te hebben overgehouden aan onze laatste Antilliaanse reis. We besloten toch wat kleinigheden te kopen om buiten mee te spelen. Want de gedachte aan een in de zon buitenspelend nichtje vormt een mooi tegenwicht voor het miezerige weer in Nederland.

  Ik denk dat iedereen die, net als ik, de kerstdagen niet in een zonnig land doorbrengt dit jaar de gezelligheid binnen moet zoeken bij familie en vrienden. Verras elkaar met cadeaus die bijdragen aan een gezellige sfeer. Of, om echt aan de kerstsfeer bij te dragen, koop een leuk cadeau voor iemand die niet verwacht een cadeau te krijgen. Dat verdrijft de kou en de eenzaamheid.

  Prettige kerstdagen en de beste wensen voor 2018!