logo
 
Multiple Sclerose (MS) Vereniging Nederland
regio Amsterdam en omstreken

 

Boeken om te lezen:

  Door: Madelon de Weijer

  Hanya Yanagihara’s ‘A Little Life’ of ‘Een klein leven’
  Literatuur?
  Man Booker prize 2015 – the shortlist.
  Een dikke pil van 750 bladzijden, je blijft lezen, het is prachtig!
  Een wereldwijd succes.

  De eerste honderd, honderdvijftig pagina’s zijn een portret van een mannenvriendschap.
  Vier studievrienden die in New York hun weg in de wereld zoeken. Willem, de zachtaardige acteur, JB, de Haïtiaanse beeldend kunstenaar, een beginnend architect Malcolm, kind uit een welgestelde, zwarte familie, en de mysterieuze Jude, een stille jongen die zich zal ontwikkelen tot vlijmscherpe advocaat.
  Al vrij snel wordt duidelijk dat Jude het epicentrum van Yanahigara’s universum vormt.

  Ik waag me niet aan een boekbespreking. Ik wil niets verklappen. Het is te groot en te veelomvattend Er zijn prachtige recensies verschenen in The New York Times, het NRC Handelsblad, het boek is gelezen en uitgebreid besproken in de boekenclub van De Correspondent en ik heb een interview met de schrijfster gelezen in de Volkskrant. Bijzonder intrigerende stukken.

  Multiple Sclerosis 300 Tips for making life easier van Shelley Peterman Schwarz

  Ik heb het boek verslonden! Ernstig op zoek naar handige tips to make my life easier. Eentje gevonden: het gebruik van rubber bands (elastiekjes); to help you keep your grib. Het blijkt dat ik zelf al behoorlijk probleemoplossend te werk ga of ben gegaan. Kennelijk ben ik inventief en creatief genoeg in en om het huis, het meeste doe ik al of heb ik al gedaan/aangepast. Veel tips zijn (nog) niet nodig/noodzakelijk – in mijn geval en hopelijk nooit. Toch kan ik het boek zeker aanraden! Het behandelt zaken zoals personal care, grooming, dressing, tot aan meal preparation, swallowing, cleaning, travel, home safety, etc…. and everything in between.
  Ik heb het prominent in mijn boekenkast gezet for future reference.
  Succes!

  Ik ben op dit moment bezig in ‘De eerste vrouw’ van Susan Smit en op mijn te torenhoge onoverzichtelijke leesstapel liggen ‘Judas’ van Astrid Holleeder, en ik verheug me vooral op de nieuwe roman van Ian McEwan ‘Notendop’ (geschreven vanuit het perspectief van een foetus) en op die van Herman Koch ‘De Greppel’. Ik kom de donkere dagen wel door, te knus!

  Ps. De bundel met columns uit het NRC van Georgina Verbaan ‘Loze ruimte” lonkt