logo
 
Multiple Sclerose (MS) Vereniging Nederland
regio Amsterdam en omstreken

 

Themamiddag MS en cognitie op zaterdag 9 december 2017

  Cognitie-on-tour, 12 provincies in 12 maanden

  In het najaar van 2017 is het VUmc MS Centrum Amsterdam in samenwerking met MS Vereniging Nederland gestart met een reeks van voorlichtingsbijeenkomsten door heel Nederland over cognitie bij MS. Medewerkers van het Expertisecentrum Cognitie reizen door het land om de nieuwste kennis uit de wetenschap te delen inclusief de invloed hiervan op de zorg. Op 9 december verzorgt dr. Bernard Uitdehaag een themamiddag in Amsterdam.

  Cognitie

  Meer dan de helft (43-70%) van de mensen met MS ervaart problemen met het denkvermogen (cognitie). Deze klachten leiden tot sterk verminderde kwaliteit van leven en beperkingen in het dagelijks leven.

  Expertisecentrum Cognitie

  In april 2017 is het VUmc MS Centrum Amsterdam een Expertisecentrum Cognitie gestart dat zich richt op specialistische zorg en onderzoek van cognitieve klachten bij MS. Het Expertisecentrum Cognitie zal niet alleen de hersenprocessen die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van cognitieve problemen onderzoeken, maar zich ook richten op mogelijke behandelingen. Daarnaast is het creren van meer bekendheid over deze klachten bij MS in Nederland een van de doelstellingen.

  Programma

  Op de themamiddag wordt een presentatie gegeven over cognitie bij MS en bent u in de gelegenheid vragen te stellen over dit onderwerp. De spreker namens het VUmc MS Centrum Amsterdam is Dr. Bernard Uitdehaag.

  Praktische gegevens

  Datum:
  9 december 2017

  Tijd:
  14:00u-16:00u

  Locatie:
  Revalidatie- en Zorgcentrum Vreugdehof (let op, nieuwe locatie!)
  De Klencke 111,
  1083 HH Amsterdam

  Graag nodigen wij u uit voor deze bijeenkomst.

  Aanmelden

  Iedereen die aan de themamiddag wil deelnemen graag opgeven vr 2 december bij Esther Lof (tel. 020-7744944 of email: info@msvnamsterdam.nl).