logo
 
Multiple Sclerose (MS) Vereniging Nederland
regio Amsterdam en omstreken

 

MS Vereniging Nederland lanceert digitaal MS-werkloket

  Op donderdag 8 februari heeft MS Vereniging Nederland een digitaal MS-werkloket gelanceerd. De lancering ging gepaard met ondertekening van het manifest Fit for Work. Op de website www.mswerkloket.nl vinden mensen met MS, werkgevers en zorgverleners informatie over het werken met MS. Bezoekers van de website vinden praktische informatie en handige checklists. Ook worden ervaringsverhalen uitgewisseld en kun je contact opnemen met een MS-coach voor MS en werk.

  MS-werkloket
  Werken met MS, kan dat? Een vraag die mensen met MS én werkgevers bezighoudt. Ons antwoord is: ja, meestal wel! Soms fulltime, maar vaker parttime. Met de website en onze MS-coaches ondersteunen we mensen met MS en hun werkgever. Werkenden met MS lopen tegen vragen aan als: ‘vertel ik mijn collega’s wel of niet over mijn ziekte’, ‘raak ik mijn baan kwijt als ik het mijn leidinggevende vertel’, ‘kan ik mijn werkgever om aanpassingen vragen’? Op deze en vele andere vragen, geeft de website een antwoord.

  Naast de website is ook een brochure beschikbaar die als naslagwerk kan dienen voor een gesprek met de werkgever of bedrijfsarts. Deze brochure is te downloaden van www.mswerkloket.nl of te bestellen via info@msvereniging.nl.

  Het MS-werkloket is mede mogelijk gemaakt door Biogen.

  Manifest Fit for Work
  Fit for Work is een programma van de stichting Centrum Werk Gezondheid. Het manifest pleit voor een nationale aanpak om mensen met een chronische aandoening aan het werk te houden. Door ondertekening van het manifest steunt MS Vereniging Nederland de doelstelling van het programma om te komen tot een nationaal plan om samen met werkgevers, werknemers en zorgverleners meer mensen met een chronische aandoening aan het werk te houden.