logo
 
Multiple Sclerose (MS) Vereniging Nederland
regio Amsterdam en omstreken

 

Themamiddag MS en de Wet maatschappelijke ondersteuning

  Zaterdag 14 april 2018

  MS-patiŽnten kunnen vaak een vorm van ondersteuning gebruiken. Maar kunt u hiervoor een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015)? De regels zijn ingewikkeld. U kunt hierbij denken aan:

  • Een scootmobiel, rolstoel, aangepaste fiets of aanpassingen aan de eigen auto, gehandicaptenwagen, maar ook bepaalde vergoedingen.
  • Speciaal vervoer voor mensen met een beperking voor ritten van en naar sociale activiteiten binnen een straal van 25 km rondom het woonadres.
  • Woningaanpassingen, zoals een traplift, tilliften, onderrijdbare keuken, of een tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten.

  Tijd voor een themamiddag over dit onderwerp! Herman Klein Tiessink, senior beleidsmedewerker bij CliŽntenbelang Amsterdam, vertelt u alle ins en outs.

  Programma:
  14.00-14.45 Inleiding over Wet maatschappelijke ondersteuning
  14.45-15.10 Pauze
  15.10-16.00 Vragen/ discussie

  Voorafgaand aan de themamiddag is er van 13.00 tot 14.00 uur een lunch. De lunch wordt u en uw partner of begeleider gratis aangeboden.

  Aanmelden
  Iedereen die aan de themamiddag wil deelnemen, dient zich op te geven vůůr 9 april 2018 bij Esther Lof (tel. 020-7744944 of email: info@msvnamsterdam.nl). Kunt u gelijk aangeven of u komt lunchen of niet?

  Aanmelden is noodzakelijk omdat er maximaal 35 deelnemers aan de themamiddag kunnen deelnemen. Vol is vol. Wel is nu al een tweede themamiddag in voorbereiding, omdat wij veel belangstelling verwachten. Deze middag is voorlopig op zaterdag 9 juni gepland.

  Adres: Cordaan (Olympisch kwartier), Amstelveenseweg 308, 1076 CS Amsterdam