Ook zo genoeg van die blaasproblemen?

U bent niet de enige. Veel mensen met MS krijgen te maken met blaasproblemen: moeite met het ophouden van de urine, wel aandrang maar niet-goed kunnen legen van je blaas, blaasontstekingen…

Er is wel degelijk wat aan te doen! En dan bedoelen we niet: minder drinken, hebben we ‘t niet over incontinentiemateriaal, nare medicijnen of inspuitingen.

Met de Zwitserse Cantienica methode train je je bekkenbodem sterker en flexibeler en dat is goed nieuws. Eindelijk iets waarmee je zelf je blaasklachten kunt aanpakken! De eerste cursus die MS-Anders organiseerde was zo’n succes, dat we ‘m al verscheidene keren herhaald hebben.

Bij Cantienica werk je aan een betere lichaamshouding, meer beweeglijkheid en kracht van je (dieper gelegen) spierlagen en bekkenbodem. Door hele kleine, zachte oefeningen versterk je de Levator Ani, de onderste laag van je bekkenbodem. Klachten verdwijnen of verminderen aanzienlijk, de positieve ervaringen van eerdere deelnemers spreken voor zich!

Deze oefeningen zijn door iedereen aan te leren omdat ze klein, zacht en heel precies zijn. De bewegingen van binnenuit zijn van buitenaf niet te zien.

De cursus bestaat uit 4 wekelijkse lessen van 1,5 uur en is voor iedereen toegankelijk, óók wanneer de motoriek niet meer 100% is! Leeftijd, lengte of gewicht spelen geen rol. Na de cursus bent u in staat uw leven lang een sterke en flexibele bekkenbodem te behouden en zelf aan uw klachten te werken, of terugval te voorkomen.

Meer weten of meedoen?
De cursus start dinsdag 16 oktober 2018 (4x)

Locatie: Amsterdam/Amstelveen
Tijd: 10.30 tot 12.00 uur
Kosten: € 50,- voor gehele training( inclusief hand-out)
Meer informatie en aanmelding: info@ms-anders.nl of bel 020 – 611 66 66.

P.S. Oók voor mannen!