Valys: Aanvullend Openbaar Vervoer buiten Amsterdam

Er zijn 3 vormen: Valys Basis, Valys begeleid en Valys vrij.

Valys Basis is er voor sociaal-recreatieve uitstapjes buiten uw regio. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones of 25km vanaf uw woonadres.

Valys Begeleid is vervoer van deur tot deur met taxi en trein (2e klas) onder begeleiding. Valys Begeleid is er voor mensen die naast met de taxi, ook met de trein willen en kunnen reizen. Een Valys Reisassistent helpt u van de taxi naar de trein (en omgekeerd). En in de trein maakt u gebruik van het Valys Reismaatje. Dit is een soort telefoon waarmee altijd bekend is waar u bent en waarmee u direct contact kunt leggen met Valys als u hulp nodig heeft. Valys Vrij is vervoer van deur tot deur met taxi en trein, waarbij u zelfstandig met de trein reist.

Met Valys Vrij heeft u meer keuze en grotere vrijheid om zelfstandig te reizen. Met Valys Vrij kunt u op alle treinstations instappen, uitstappen of overstappen. Heeft u NS Reisassistentie nodig, dan kunt u alleen van de stations gebruikmaken waar deze service geboden wordt. Dit zijn meer dan 100 stations.

Zie voor meer informatie: https://www.valys.nl/