Wonderpil

Een wonderpil bestaat niet. Tenminste, dat dacht ik altijd totdat ik op Google keek. Er bestaan wel degelijk wonderpillen tegen kaalheid, overgewicht, verslaving en tal van andere problemen. En het mooie is dat wonderpillen online besteld kunnen worden, zonder doktersrecept. Wat is het toch fijn dat oplossingen altijd binnen handbereik zijn in deze mooie, nieuwe wereld.

Helaas wordt de werking van dit soort pillen vooral onderschreven door degenen die belang hebben bij de verkoop van de pillen. Toch heeft een wonderpil wel iets aantrekkelijks. Diep van binnen droom ik nog altijd over genezing van MS. Het kan toch nog steeds, een medische doorbraak of een toevalstreffer? We kunnen al sinds 1969 iemand op de maan zetten. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Tot dusverre wel dus. MS kan afgeremd worden, je kunt er gewoon oud mee worden en je mag je glaasje blijven drinken. Maar een wonderpil is er helaas (nog) niet. Wel zijn er dure behandelmethoden waarmee mooie resultaten behaald worden. Maar hier wordt ik eerlijk gezegd niet blij van. Omdat ik er niet in geloof. Omdat ik het gevoel heb om als proefkonijn gebruikt te worden. Omdat het naar mijn mening wonderpillen zijn met een vleugje medische onderbouwing waar veel mensen geld aan verdienen. En, eerlijk is eerlijk, ik het mij nog kan veroorloven niet naar laatste redmiddelen te grijpen omdat mijn MS niet erg progressief is. Ik kan het mij veroorloven om een al jarenlang erkent medicijn te gebruiken en verder af te wachten tot er een echt, wetenschappelijk bewezen medicijn tegen MS wordt ontdekt dat ook in het basispakket van de zorgverzekering zit.

Maar ik blijf hopen op een medicijn dat volledige genezing van MS mogelijk maakt. Voor mijzelf en alle andere MS-patiënten. Wat zou het mooi zijn als ik er op een dag ook nog in ga geloven.