Themamiddag MS en Pilates-bekkenbodemstabilisatie, zaterdag 30 november, vanaf 13.00 uur

In veel fysiopraktijken in de stad wordt Pilates als bewegings- en revalidatiemethode aangeboden. Daarnaast zijn er ook veel ‘gewone’ Pilatesstudio’s. Pilates is een zogenoemde zachte bewegingsmethode die op elk niveau aangepast kan worden en die – volgens de laatste wetenschappelijk review (zie: artikel msard-journal) – kan leiden tot verbeterde fysieke functies en een positief effect op het ervaren van vermoeidheid.

Het is niet bewezen beter dan andere fysieke therapieën, maar is wel adequater dan gewone, algemene oefenprogramma’s, omdat zowel regelmatige als meer matige activiteit de vermoeidheid kan verminderen. Bovendien kan het kracht, balans, mobiliteit en darm- en blaasfunctie verbeteren. De intensiteit van Pilates is goed af te stemmen op wat voor jou passend, dus matig is. Omdat de methode Pilates in kleine groepen wordt gedaan, kun je zelf de regelmaat bepalen.

Nieuwsgierig geworden?
Op deze twee filmpjes zie je meer: MS en pilates of Warming up Pilates

Tijdens de themamiddag krijg je informatie door Rosa Hol over Pilates en gaan we zelf ook aan de slag, zodat je kunt uitproberen of het een bewegingsmethode is die bij je past. Rosa Hol is fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut en Pilatesdocent.

Voorafgaand aan de themamiddag is er van 13.00 tot 14.00 uur een lunch, die gratis is voor de deelnemers en hun partner of begeleider.

Locatie:  Cordaan, Olympisch Kwartier.                                                                      Amstelveenseweg 308,   1076 CS Amsterdam

Aanmelden:
Om aan de themamiddag deel te deelnemen, kun je je vóór 25 november 2019 opgeven bij Esther Lof (tel. 020.7744944. Of via e-mail: info@msvnamsterdam.nl). Geef dan ook aan of je komt lunchen of niet.