Heb je vragen over MS? Bel (gratis) het MS Loket!

Wil je meer weten over bepaalde behandelingen of medicijnen? Moet je aanpassingen voor je huis, auto of werkplek regelen? Heb je klachten die aanhouden? Bel dan het MS Loket via 0800 – 1066.

Op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur kun je hier terecht met vragen die te maken hebben met MS. Of het nu gaat over spasmen, slik- of slaapproblemen, of je meer wilt weten over cognitie of vergoedingen; geen vraag is te gek. Het MS Loket is er niet alleen voor mensen met MS. Ook je partner, familie en vrienden die meer willen weten over deze onvoorspelbare ziekte kunnen bellen. Bijvoorbeeld voor ondersteuningstips.

Hoe werkt het?
Afhankelijk van je vraag, word je doorverbonden met iemand die je echt verder helpt. Dat kan een ervaringsdeskundige zijn van de MS-telefoon van MS Vereniging Nederland of een in MS-gespecialiseerde verpleegkundige van het MS Centrum Amsterdam of MS Expertisecentrum Nieuw Unicum. Zo weet je zeker dat je iemand aan de lijn krijgt die jouw vraag snapt. En dat je een betrouwbaar antwoord krijgt.

Door samenwerking van MS Vereniging Nederland, MS Expertisecentrum Nieuw Unicum, MS Centrum Amsterdam UMC en Stichting MS Research is het MS Loket tot stand gekomen. Diverse organisaties, waaronder het Nationaal MS Fonds, dragen financieel bij aan de voortzetting van het MS Loket.