Vakantiebungalows in Renesse

In Renesse staan drie prachtige vakantiebungalows van de Stichting Vakantiehuis Thuredriht. De huisjes worden in de zomer ter beschikking gesteld aan gezinnen waar één van de kinderen een kwaadaardige aandoening heeft. In de winter stonden de huisjes meestal leeg. De MS vereniging is daarom in de gelegenheid gesteld deze huisjes in de maanden november tot april te gebruiken voor mensen met MS. De vergoeding voor het gebruik is een tegemoetkoming van de onkosten voor verlichting, verwarming, schoonhouden en beheer.

   

Je kunt een vakantiehuis huren als je MS hebt en samen met familie of vrienden er een weekje tussenuit wilt. De woningen zijn rolstoel geschikt, maar niet volledig aangepast. Er is b.v. geen aangepaste keuken en er zijn geen hoog laag bedden maar bedden op senioren hoogte.

Twee bungalows zijn van het Finnhouse- type hebben een ruime hal, drie tweepersoons slaapkamers, een badkamer met douche, toilet en wastafels, en een woon/eetkamer met open keuken. Ze zijn uiterst comfortabel en gezellig ingericht. De derde woning is aangekocht in 2002. Grondig verbouwd en aangepast. Heeft twee slaapkamers. Een goed aangepaste badkamer met douche, toilet en wastafel. Een royale L woonkamer met open keuken. Deze is ook erg comfortabel en gezellig ingericht. Voor beddengoed wordt gezorgd. Handdoeken en theedoeken zelf meebrengen a.u.b.

Je dient over eigen vervoer te beschikken, omdat de huisjes met openbaar vervoer niet bereikbaar zijn. De woningen liggen op 20 minuten loopafstand van het dorp Renesse. In de wintermaanden is het er erg stil. Op 5 minuten afstand is een duinovergang naar het strand.

Op de Brouwersdam, ongeveer 5 autominuten van de huisjes vandaan, kun je met de auto tot aan de zee rijden. Tijdens het verblijf kun je gebruik maken van de beschikbare fietsen. Heb je meer fietsen nodig dan dient dit te gebeuren in onderling overleg tussen de bewoners van de andere vakantiewoningen .

Op 10 autominuten van de huisjes ligt Port Zélande. De accommodaties als zwembad, restaurants e.d. zijn voor iedereen toegankelijk. Het bezoekerscentrum van de Oosterscheldewerken, Neeltje Jans, is de hele winter open. Zierikzee is een gezellig oud stadje met leuke winkeltjes. Middelburg is ruim een half uurtje met de auto van Renesse. In Vlissingen is het Arsenaal een bezoek waard. Ten zuiden van Renesse ligt Haamstede. Twee kilometer voorbij Haamstede ligt een prachtig bos– en duingebied met mooie verharde wandelen fietspaden. Er is ook in de winter nog heel wat te doen.

Maar ook gezellig thuis blijven kan. De ruime woningen geven de rust, die u zoekt. De MS vereniging mag te GAST zijn in deze bungalows. We vertrouwen er op dat ieder die gebruik mag maken van de bungalows zich dit bewust is.

Belangrijke informatie:

  • Je kunt vrijdags na 15.30 uur in de woning.
  • Je dient de woning de vrijdag daarop voor 10.00 uur te verlaten.
  • Bij vertrek dien je het huis in nette toestand achter te laten.
  • De gebruikte bedden dienen te worden afgehaald.
  • Veroorzaakte schade dient bij de beheerder te worden gemeld en te worden vergoed.
  • Bij calamiteiten of bijzonderheden neem contact op te nemen met de beheerder.
  • Volg de aanwijzingen van de beheerder op.
  • De huurprijs moet vooraf voldaan zijn. Bij annulering wordt geen geld teruggestort.

Informatie en verhuur voor mensen met MS kan alleen via: Mevrouw K.M.Schippers-Berghuis, Blauwe Distelstraat 29 3252 LA Havenhoofd, telefoon: 06-53784087, e-mail: Schippers@Havenhoofd.nl