Het MS Loket is er voor iedereen die vragen heeft over MS

Yvonne Hendriks uit Putten is heel blij met het MS Loket en belt dan ook regelmatig met deze hulplijn. “Professionals denken met je mee, dat stelt mij gerust”

“Soms wil ik wat meer weten over de werking van een medicijn of over een bepaalde behandeling van mijn symptomen”, licht ze toe. “Een andere keer zit ik er zo doorheen dat ik alleen even stoom moet afblazen. Ook heb ik wel eens gebeld om een gesprek met een neuroloog voor te bereiden.” Voor al die situaties zitten verschillende deskundigen van het MS Loket klaar. Dat kan een MS-verpleegkundige zijn of iemand die zelf MS heeft bijvoorbeeld. Yvonne: “Het fijne is dat je iemand aan de lijn krijgt die de tijd voor je neemt en echt snapt waar je het over hebt. Deze ziekte is een grote worsteling. Daarom ben ik zo blij dat het MS Loket er is. Iedereen met vragen over MS raad ik aan om te bellen!” In de MenSen van januari, het ledenblad van MSVN, staat op pagina 12 een uitgebreid interview met Yvonne.

Heb je vragen over MS? Aarzel niet en bel het MS Loket via 0800 – 1066 (gratis). Op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur kun je hier terecht. Geen vraag is te gek. Afhankelijk van je vraag, word je doorverbonden met een ervaringsdeskundige van de MS-telefoon van MSVN of een in MS-gespecialiseerde verpleegkundige van het MS Centrum Amsterdam of MS Expertisecentrum Nieuw Unicum. Zo weet je zeker dat je iemand aan de lijn krijgt die snapt waar je mee zit. En dat je een betrouwbaar antwoord krijgt.