Online MS Cognitie Lunch met Hanneke Hulst

Elke laatste vrijdag van de maand van 12.30-13.00 uur zal Hanneke Hulst, neurowetenschapper, toelichting geven over een cognitie weetje. Daarna kunnen deelnemers via de chat vragen stellen. Vrijdag 23 april zal de MS Cognitie Lunch gaan over de invloed van vermoeidheid en somberheid op de cognitieve functies. Deelnemen kan door het digitale formulier in te vullen.

Mensen met MS kunnen cognitieve problemen krijgen, zoals trager denken, concentratieproblemen en moeite met het organiseren van taken en het maken van plannen. Deze problemen komen voor bij 43-65% van de mensen met MS, in alle stadia van de ziekte, soms zelfs al kort na de diagnose. Er wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe cognitieve interventies voor mensen met MS. Maar wat te doen zolang de resultaten nog niet tot nieuwe behandelingen hebben geleid. Het belangrijk dat mensen met MS weten wat cognitieve problemen zijn, zodat ze met hun zorgverlener in gesprek blijven hierover. Zodat cognitieve problemen zo min mogelijk grip hebben op je leven! Daarom geeft Hanneke Hulst elke maand les over cognitie, maar wil zij vooral ook iedereen de mogelijkheid geven om vragen te stellen en verhalen te delen. Zodat wetenschapper en patiënt met elkaar in dialoog blijven.

Programma
23* april: De invloed van vermoeidheid en somberheid op de cognitieve functies
28 mei: Cognitieve klachten, wat nu?
25 juni: Naar aanleiding van vragen uit publiek, verder in te vullen.

* één na laatste vrijdag i.v.m. meivakantie

Zie voor meer informatie: MS Cognitie lunch. Na elke aflevering begint de inschrijving voor de volgende maand. Een dag voor de MS Cognitie Lunch ontvangen de deelnemers een link naar de ZOOM meeting. Per keer kunnen maximaal 300 mensen deelnemen.