Onderzoek relatie tussen leefstijl, veerkracht en welbevinden bij mensen met MS

Als student psychologie aan de Open Universiteit ben ik, Klaske Mous, betrokken bij het onderzoek naar de relatie tussen leefstijl, veerkracht en welbevinden bij mensen met MS. Samen met nog 2 studenten, Laura Weinans en Petra Boersma, onderzoeken we op het moment de effecten van koolhydraten, eiwitten, vezels, het eten van groenten en fruit, cafeïne en beweging op het beloop van de MS.

Voor dit onderzoek, dat naar verwachting in maart zal plaatsvinden, zijn wij op zoek naar deelnemers met MS die enkele vragenlijsten in willen vullen en 5 dagen bij willen houden wat men op een dag eet. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de eetmeter van het voedingscentrum.  U hoeft voor dit onderzoek geen dieet te volgen of aanpassingen te doen aan uw eetpatroon. Het gaat er niet om of iets goed of niet goed is, het is voor ons alleen van belang wat en hoeveel u daarvan eet.

De uitkomst van de eetmeter kan voor uzelf heel handig zijn om een idee te krijgen wat u op een dag eet en drinkt en als u dat wilt, kan het helpen om hierin iets aan te passen.

Met de informatie uit dit onderzoek hopen wij eraan bij te dragen dat ondersteuning op maat geboden kan worden bij het voorkomen en behandelen van stemmingsproblemen en andere klachten bij mensen met MS.

Heeft u interesse in deelname of vragen over dit onderzoek dan kunt u Laura, Petra en mij bereiken via het mailadres: ms.leefstijl@ou.nl.

Met vriendelijke groet,
Klaske Mous