Kerst 2023

Met het einde van het jaar in zicht en de feestdagen voor de deur, wil ik jullie graag een warme kerstgroet sturen. In een wereld die lijkt te draaien om gezondheid en succes, biedt de MS vereniging begrip en kracht. Dat ervaar ik tenminste zo. Maar jullie kennen ook het verhaal achter de MS-diagnose en de bijbehorende uitdagingen waar we op onze eigen manier mee omgaan. Voor velen van ons brengt de wintertijd extra fysieke uitdagingen met zich mee. De dagen zijn kort en een tekort aan vitamine D ligt op de loer. De kou kan onze spieren doen verstijven en ook vermoeidheid lijkt harder toe te slaan.

Maar onze kracht schuilt niet alleen in ons lichaam. De steun en begrip die we elkaar (kunnen) geven, kan ons mentaal sterker maken. Elk stapje vooruit is een overwinning op zich en dat verdient erkenning en trots. Laten wij niet vergeten dat we sterker zijn dan we denken, veerkrachtiger dan we ons soms voelen, en dat er altijd hoop is, zelfs op de donkerste dagen.

Kersttijd is het seizoen van liefde en genegenheid. Tijd van vergeven en terugkijken, lichtpuntjes zien en vertrouwen koesteren. Dit is vaak moeilijk in een wereld waar zoveel mis is. Maar gelukkig hoeven we niet de hele wereld te verbeteren, een goede daad in je eigen omgeving is al een prima begin. Leef gezond en houd hoop op betere medicijnen om MS te behandelen. Er wordt hard aan gewerkt.

Ik wens jullie een liefdevolle kerst en een hoopvol nieuwjaar toe. Moge de komende dagen gevuld zijn met warmte, begrip en veel gelukkige momenten.

Een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Dinand Brummelhuis