Themamiddag Visuele Klachten bij mensen met MS

Op zaterdag 11 maart organiseren wij de themamiddag ‘Visuele Klachten bij mensen met MS’. Veel mensen met MS hebben dergelijke klachten, zoals bijvoorbeeld wazig zien, last van (fel) licht en dubbelzien. Regelmatig zijn deze problemen ook de eerste signalen van MS.

In de afgelopen jaren is door de Rijksuniversiteit Groningen en Koninklijke Visio onderzoek verricht naar visuele klachten in het kader van het onderzoeksproject NAH-Progress. Dit onderzoek is nu zo goed als afgerond. Belangrijke bevindingen zijn dat veel mensen met MS uiteenlopende visuele klachten ervaren, maar de oorzaak hiervan niet geheel duidelijk is. Zo kunnen bijvoorbeeld een oogzenuwontsteking of oogbewegingsproblemen niet worden verklaard.

Tijdens de themamiddag zal Fleur van der Feen, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen (afdeling Klinische Neuropsychologie) en Koninklijke Visio (revalidatie en advies voor slechtziende en blinde mensen) meer inzicht geven over de uitkomsten van het onderzoek. Zij zal dieper ingaan op welke visuele klachten vaak voorkomen bij mensen met MS, wat de mogelijke herkomst van dergelijke klachten is, en wat je kunt doen om te zorgen dat je er minder last van hebt in het dagelijks leven.

De themamiddag is van 14.00 tot 15.00 uur. Hieraan voorafgaand is er van 13.00 tot 14.00 uur een lunch, die gratis is voor de deelnemers en hun partner of begeleider.

Aanmelden
Om aan de themamiddag deel te deelnemen, kun je je vóór 7 maart 2023 opgeven bij Esther Lof (tel. 0630483776 of via e-mail: info@msvnamsterdam.nl). Geef dan ook aan of je komt lunchen of niet.

Adres:
Cordaan
Olympisch kwartier
Amstelveenseweg 308
1076 CS Amsterdam

Cordaan is rolstoeltoegankelijk en heeft een invalidentoilet.

Illustratie: Michael Jansen