Themamiddag hulp, steun en advies bij aanvraag hulpmiddelen en zorg

** GEANNULEERD** 

De themamiddag wordt verplaatst naar het najaar. Helaas loopt de verbouwing van de keuken van Cordaan uit, waardoor wij geen gebruik van de ruimte kunnen maken. Update 12 juni 2024.

Op zaterdagmiddag 15 juni is de Themamiddag hulp, steun en advies bij aanvraag van hulpmiddelen, woningaanpassingen en zorg. Veel MS-patiënten hebben na verloop van tijd ondersteuning nodig zoals bijvoorbeeld taxivervoer (AOV), een scootmobiel, rolstoel, driewielfiets of een aangepaste badkamer. Deze ondersteuning kun je op indicatie krijgen maar de ervaring leert dat het traject ingewikkeld kan zijn en vol hobbels is. Tijd om hier een themamiddag aan te wijden, ook om te weten waar je eigenlijk recht op hebt.

Bilal Belhaj van Cliëntenbelang komt vertellen hoe je het beste ondersteuning kunt aanvragen en hoe cliëntondersteuning je hierbij gratis kunt helpen. Het is zijn dagelijkse werk dus alle praktische vragen kan hij beantwoorden. Ook als je vastloopt bij het vinden van hulpmiddelen, voorzieningen of passende zorg en eventueel instellen van bezwaar of beroep wilt instellen.

De volgende zorgdomeinen komen ter sprake: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz), Zorgverzekeringswet (Zvw).

De praktische informatie in het kort:

    • Datum: zaterdag 15 juni
    • Tijd: 13.00u lunch, 14.00u thema
    • Spreker: Bilal Belhaj
    • Plaats: Cordaan, Amstelveenseweg 308, 1076 CS Amsterdam

Graag van tevoren opgeven bij Esther Lof, en ook of je komt lunchen of niet. Telefoon 06 30483776, e-mail info@msvnamsterdam.nl

Illustratie: Michael Jansen