Voorjaar

Het voorjaar is in volle gang, de vogels fluiten al voor zessen en de zon schijnt volop. Het perfecte moment om te genieten van het leven, zou je denken. Maar het voorjaar is ook de tijd van belastingaangiftes, volle agenda’s en de uitdagingen die MS met zich meebrengt. Laten we er maar het beste van maken, toch?

Nee, ik wil het niet hebben over het invullen van formulieren, dat soort zaken stel ik altijd zoveel mogelijk uit. Ik probeer het als een uitdaging te zien, de berg belastingformulieren waar ik ooit een vlag op wil planten. En dan hebben we nog de drukke agenda, voorjaarsschoonmaak, sociale verplichtingen en MS-perikelen. Laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou eigenlijk tijd voor al die zaken als je gewoon lekker met een goed boek kunt luieren in de zon?

 

Maar tegelijkertijd roept de plicht. Ik laat niet graag mensen zitten en neem dus mijn verantwoordelijkheden. Gesterkt door een kop koffie schrijf ik die column en plan ik overmorgen aan de belastingaangifte te beginnen. Ik draag mijn steentje bij in het huishouden. Ik leef door. Want als ik met mijn MS-perikelen bij de pakken neer ga zitten kom ik misschien wel nooit meer overeind.

Dinand Brummelhuis.