Contactmiddag 4 februari

Iedere eerste zaterdag van de maand ben je van harte welkom op onze contactmiddagen. Op een contactmiddag kun je onder het genot van een kopje koffie of thee praten met lotgenoten en ervaringen uitwisselen. Het grootste deel van de gesprekken gaat overigens niet over MS maar juist over andere alledaagse zaken. Ook partners, familie of vrienden van iemand met MS zijn van harte welkom. Probeer het een keertje uit. Het is ook vaak de plek waar nieuwe leden hun eerste stappen bij de vereniging zetten.

De eerstvolgende contactmiddag is op zaterdag 4 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Schuif je ook gezellig aan? Aanmelden is niet nodig. “Contactmiddag 4 februari” verder lezen

Themamiddag Visuele Klachten bij mensen met MS

Op zaterdag 11 maart organiseren wij de themamiddag ‘Visuele Klachten bij mensen met MS’. Veel mensen met MS hebben dergelijke klachten, zoals bijvoorbeeld wazig zien, last van (fel) licht en dubbelzien. Regelmatig zijn deze problemen ook de eerste signalen van MS.

In de afgelopen jaren is door de Rijksuniversiteit Groningen en Koninklijke Visio onderzoek verricht naar visuele klachten in het kader van het onderzoeksproject NAH-Progress. Dit onderzoek is nu zo goed als afgerond. Belangrijke bevindingen zijn dat veel mensen met MS uiteenlopende visuele klachten ervaren, maar de oorzaak hiervan niet geheel duidelijk is. Zo kunnen bijvoorbeeld een oogzenuwontsteking of oogbewegingsproblemen niet worden verklaard.

Tijdens de themamiddag zal Fleur van der Feen, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen (afdeling Klinische Neuropsychologie) en Koninklijke Visio (revalidatie en advies voor slechtziende en blinde mensen) meer inzicht geven over de uitkomsten van het onderzoek. Zij zal dieper ingaan op welke visuele klachten vaak voorkomen bij mensen met MS, wat de mogelijke herkomst van dergelijke klachten is, en wat je kunt doen om te zorgen dat je er minder last van hebt in het dagelijks leven. “Themamiddag Visuele Klachten bij mensen met MS” verder lezen