Loopbaantraject ‘Van Boot naar Baan’

SailWise en Randstad Participatie nodigen je uit!

Wil je graag (weer) aan het werk of zoek je ander werk, maar weet je niet hoe? Dan nodigen we je graag uit voor het loopbaantraject ‘van boot naar baan’! Met dit unieke traject helpen Randstad Participatie en SailWise je om (weer) met trots en passie aan het werk te gaan.

Randstad Participatie is gespecialiseerd in het begeleiden en plaatsen van mensen met een beperking naar een passende baan. Bij SailWise geven we mensen het vertrouwen in hun eigen mogelijkheden en zelfstandigheid. Een gouden combinatie vonden we allemaal. Daarom zijn we het loopbaantraject ‘van boot naar baan’ gestart. In dit traject wissel je watersporten en grenzen verleggen af met een breed scala aan loopbaanactiviteiten vanuit Randstad Participatie.

Lees verder “Loopbaantraject ‘Van Boot naar Baan’”

Starten met een arbeidsbeperking: financiële tegemoetkomingen

Een eigen bedrijf starten kost veel tijd, inspanning en geld. Zeker als ondernemer met een arbeidsbeperking kun je wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende regelingen voor starters met een chronische ziekte of handicap, zodat je ondanks een arbeidsbeperking een eigen bedrijf kunt starten. Naast de verschillende mogelijkheden die vanuit het UWV geboden worden, zijn er ook nog andere opties en regelingen voor starters met een arbeidsbeperking.

Lees verder “Starten met een arbeidsbeperking: financiële tegemoetkomingen”

Solliciteren met een beperking – Hoe doe je dat?

Wat voor iemand zonder beperking(en) vanzelfsprekend is, is voor een werkzoekende met een beperking een heel ander verhaal. Solliciteren is natuurlijk altijd spannend, maar wanneer je te maken hebt met een arbeidsbeperking kan het nog spannender zijn. Je kunt het gevoel hebben met 1-0 achter te staan. Soms word je bij voorbaat al niet voor een gesprek uitgenodigd of kom je niet door de eerste ronde vanwege je beperking. Met behulp van een aantal tips proberen we solliciteren makkelijker te maken.

Welke baan past bij welke beperking?

Natuurlijk is het soms lastiger om met een beperking een passende baan te vinden. Toch zijn er veel mogelijkheden en kansen. Een fysieke handicap zal je belemmeren in zwaar lichamelijk werk, maar werk waarbij je beweging afwisselt met rust is juist wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een administratieve functie. Lees verder “Solliciteren met een beperking – Hoe doe je dat?”

De MS-coach

Heb je vragen over het blijven werken met MS? Zoals bijvoorbeeld wat je wel of niet aan je manager of collega’s vertelt? Stel je vraag aan een van onze professionele, ervaringsdeskundige MS-coaches. Leden maken kosteloos gebruik van de telefonische spreekuren. Blijkt uw vraag ingewikkelder van aard, kunt u in overleg met de coach een consult inplannen. Aan zo’n consult zijn uiteraard wel kosten verbonden.

Zie: https://msvereniging.nl/ms-coaches/