Een gezellige avond ALLEEN voor onze Mantelzorgers

Deze bijeenkomst is alleen voor jou als mantelzorger. Als mantelzorger speel jij een belangrijke rol in de zorg voor jouw naaste.

Tijdens de kookworkshop op zaterdag 29 februari van Astrid en haar team van Koken, eten en daten kun je ervaringen over het zijn van mantelzorger uitwisselen. Maar je kunt ook gewoon even een avond onder elkaar genieten van gezelligheid en een heerlijke maaltijd.

Wat gaan we doen? “Een gezellige avond ALLEEN voor onze Mantelzorgers” verder lezen

Instuif: Hoe voelt MS eigenlijk precies? 29 februari

Laat je gezin, familie, vrienden, kennissen, of wie dan ook, tijdens de inloop op zaterdag 29 februari zelf ervaren wat je als MS-patiënt voelt en/of ervaart. Tijdens die middag kunnen de deelnemers alle onderdelen uit de MS Experience Toolkit uitproberen. Deze zijn zodanig samengesteld dat je voor heel even (ook) bepaalde symptomen van MS ervaart. Zo kunnen de deelnemers lopen met flippers aan, zodat het gevoel van een klapvoet ontstaat, dus slecht optillen van een voet of voeten. Of een duikbril waarvan de glazen met vaseline zijn ingesmeerd, waardoor zichtproblemen ontstaan. Ook kunnen deelnemers medicijnen uit een potje peuteren, of een baby verschonen, met handschoenen aan. Met als gevolg verminderd gevoel en coördinatie in handen en vingers.

Dit alles is behoorlijk confronterend en heeft grote impact op mensen die deze ervaring hebben beleefd. Maar het is ook leuk en soms zelfs lachwekkend om anderen te zien worstelen en stuntelen. Het is daarom ook heel geschikt voor kinderen.

.

“Het is toch niet zo dat je al deze symptomen tegelijk hebt, als je MS hebt?” Deze vraag stelde de dertigjarige man op bijgaande foto, die is uitgedost met allerlei attributen uit de MS Experience Toolkit. Hij moet teleurgesteld worden. De MS-patiënt heeft namelijk nog meerongemakken, zoals blaasproblemen, moeilijkheden met darmen en ontlasting, pijn, spasmen en spierkrampen op allerlei plekken in het lijf, en een niet te onderschatten chronische, dus nooit aflatende vermoeidheid. Deze problemen kunnen echter niet worden nagebootst met de MS-toolkit.

Kom langs om meer inzicht te krijgen! Alle deelnemers krijgen een drankje en wat lekkers aangeboden. Er is geen lunch.

De instuif is op zaterdag 29 februari 2020 van 13.30 tot 16.00 uur bij Cordaan (Amstelveenseweg 308, 1076 CS Amsterdam).

Je hoeft je niet aan te melden.