Doe mee met Leef! voor mensen met MS

Leef! met MS is een leefstijlprogramma van Voeding Leeft. In het eerste online leefstijlprogramma voor mensen met MS ga je zelf aan de slag met andere voeding, met voldoende beweging, ontspanning en slaap. Drie maanden lang krijg je intensieve begeleiding, maar ook daarna blijven ze je inspireren. Je staat er sowieso niet alleen voor, want 99 anderen gaan op hetzelfde moment als jij de uitdaging aan. En dat elke maand opnieuw.

Jij kunt gratis aan het programma deelnemen en zo jouw kwaliteit van leven verbeteren. Het programma is digitaal.

De effecten van het programma worden onderzocht. Als het leefstijlprogramma goede resultaten geeft, gaan ze aan de slag om het programma vergoed te krijgen vanuit de basisverzekering. Het is mogelijk het programma te volgen zonder mee te doen aan het onderzoek.

Belangrijk onderdeel van het programma is het Mediterrane dieet. Dit dieet bestaat uit ruime hoeveelheden fruit, groente, olijfolie, wit vlees, vis, noten en groenten. Het dieet lijkt een anti-inflammatoire werking te hebben en kan het darmmicrobioom mogelijk veranderen. Er zijn ook aanwijzingen dat het de insulinegevoeligheid verbetert.

Inschrijven voor deelname aan het leefstijlprogramma kan via: Leef! met ms

Vragen over het MS Leefstijlprogramma, kun je sturen naar het Nationaal MS Fonds via leefstijl@NationaalMSFonds.nl

Vul voor 29 april de enquête toegang tot hulpmiddelen in

Het College voor de Rechten van de Mens ziet in Nederland toe op de naleving van het VN-verdrag Handicap.  Ieder jaar stelt het College een monitorrapport op. De Monitor 2021 gaat over “toegang tot hulpmiddelen in het recht op persoonlijke mobiliteit”.

Het College vraagt aan jou als  ervaringsdeskundige aan te geven welke knelpunten je hierbij ervaart. Het College bepaalt daarna welke knelpunten verder worden onderzocht.

Dus grijp je kans en zorg dat jouw ervaringen niet ontbreken! Via de volgende link kan je vragenlijst voor jezelf of iemand die je kent invullen: vragenlijst hulpmidden_recht_mobiliteit

Graag voor 29 april 2021 invullen.

Het MS Loket is er voor iedereen die vragen heeft over MS

Willeke wordt zo’n drie keer per week wakker van hele warme benen. “Dat komt zomaar op. Heel vervelend. Ik wil weer gewoon doorslapen, maar hoe? Daarom belde ik het MS Loket voor advies.”

“Ik werd doorverbonden met een ervaringsdeskundige van de MS-telefoon. Toevallig kampte deze dame met hetzelfde probleem. Zij had net een dekbed gekocht van bamboe wat zou moeten helpen, en adviseerde mij dit ook te proberen. Dat ga ik nu doen. Fijn dat ze met me meedacht.”

Heb je vragen over MS? Aarzel niet en bel het MS Loket via 0800 – 1066 (gratis) op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur. Lees verder “Het MS Loket is er voor iedereen die vragen heeft over MS”

Buurtteam Amsterdam

In ieder stadsdeel zijn er in Amsterdam buurtteams. Het buurtteam is een plek in de buurt – het woord zegt het al – waar je terecht kunt met al je vragen. Zo kun je vragen stellen over bijvoorbeeld zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, meedoen, of veiligheid. Je kunt bij een buurtteam binnenlopen of een afspraak maken. Je kunt ook bellen of een e-mail sturen voor een afspraak thuis of bij het buurtteam op locatie. In elk buurtteam zitten hulpverleners met uiteenlopende specialistische kennis. Ook werken hier ervaringsdeskundigen: mensen met zelf dus veel ondervinding op het gebied van zorg- en ondersteuning.

Voor meer informatie en aanmelden: Buurtteam Amsterdam