Vakantiebungalows in Renesse

In Renesse staan drie prachtige vakantiebungalows van de Stichting Vakantiehuis Thuredriht. De huisjes worden in de zomer ter beschikking gesteld aan gezinnen waar één van de kinderen een kwaadaardige aandoening heeft. In de winter stonden de huisjes meestal leeg. De MS vereniging is daarom in de gelegenheid gesteld deze huisjes in de maanden november tot april te gebruiken voor mensen met MS. De vergoeding voor het gebruik is een tegemoetkoming van de onkosten voor verlichting, verwarming, schoonhouden en beheer.

   

Je kunt een vakantiehuis huren als je MS hebt en samen met familie of vrienden er een weekje tussenuit wilt. De woningen zijn rolstoel geschikt, maar niet volledig aangepast. Lees verder “Vakantiebungalows in Renesse”

Verslag themamiddag MS en hulpmiddelen

Op zaterdag 30 oktober 2021  vond de eerste themamiddag plaats na ruim een jaar coronastilte. Tijdens de themamiddag MS en hulpmiddelen vertelden 4 sprekers over verschillende hulpmiddelen.

Chiel van der Stelt vertelde over de mogelijkheden die bestaan op het gebied van hulpmiddelen en het verlenen van service vanuit zijn ervaringen in zijn eigen bedrijf (Van der Stelt, zorgmiddelen en homeservice, zie: Van der Stelt). Lees verder “Verslag themamiddag MS en hulpmiddelen”

Buurtteam Amsterdam

In ieder stadsdeel zijn er in Amsterdam buurtteams. Het buurtteam is een plek in de buurt – het woord zegt het al – waar je terecht kunt met al je vragen. Zo kun je vragen stellen over bijvoorbeeld zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, meedoen, of veiligheid. Je kunt bij een buurtteam binnenlopen of een afspraak maken. Je kunt ook bellen of een e-mail sturen voor een afspraak thuis of bij het buurtteam op locatie. In elk buurtteam zitten hulpverleners met uiteenlopende specialistische kennis. Ook werken hier ervaringsdeskundigen: mensen met zelf dus veel ondervinding op het gebied van zorg- en ondersteuning.

Voor meer informatie en aanmelden: Buurtteam Amsterdam