A.s. zaterdag 4 september contactmiddag in PARK

We mogen weer! Na een aantal digitale contactmiddagen tijdens de lockdown starten we onze contactmiddagen weer op. Deze keer is het in PARK, het café-restaurant van hotel Arena (zie: PARK).  Bij lekker weer zitten we op het terras en anders binnen. In beide gevallen met mooi uitzicht op het Oosterpark. Iedereen krijgt 2 drankjes gratis en voor een borrelhapje wordt gezorgd. PARK is volledig toegankelijk. De ingang bevindt zich aan de ‘s-Gravesandestraat 55 maar je kunt ook via de parkzijde naar binnen.

 

 

 

 

 

 

 

Waar: PARK café-restaurant hotel Arena, ‘s-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
Wanneer: zaterdag 4 september van 14.00 tot 16.00 uur

Omdat we een tafel moeten reserveren, is aanmelding noodzakelijk. Je kunt je aanmelden tot vrijdag 3 september 16.00 uur bij Houdine Beekhuis (hc.beekhuis1959@gmail.com).

Illustratie: Michael Jansen

Technologische hulpmiddelen voor mensen met handbeperkingen

Met je stem de tv aanzetten, de lamellen dichtdoen of ’s avonds het licht aandoen. Ruud van Zuijlen doet dat al jaren zo, omdat hij door de ziekte Multiple Sclerose (MS) zijn handen niet meer goed kan gebruiken. Op zijn initiatief is er nu de website Technologische-hulpmiddelen. De website bevat veel informatie over hulpmiddelen voor mensen met (ernstige) handbeperkingen.

De nieuwe website helpt mensen op weg bij het vinden van geschikte hulpmiddelen, via categorieën zoals omgevingsbesturing, mobiliteitsbesturing, computeraanpassingen en smartphonebediening. “Technologische hulpmiddelen voor mensen met handbeperkingen” verder lezen

Informatiemiddag aangepast fietsen

 

 

 

 

Wilt u (weer) fietsen en verschillende mogelijkheden bekijken en meteen uitproberen? Tijdens deze informatiemiddag zijn er diverse firma’s met verschillende aangepaste fietsen (m.u.v. handbikes) in de sporthal van Reade. Dus kom langs!

Voor wie: Iedereen die geïnteresseerd is in aangepast(e) fietsen
Wanneer: Donderdag 23 september 2021
Tijd: 13.00 – 15.30 uur (opgeven mag, vrije inloop ook)
Waar: Sporthal Reade, Overtoom 283, 1054 HW Amsterdam

Contact: sport@reade.nl of bel 020 242 1654

MS loket

Heb je MS en ook zo’n last van de warmte? Ben je mantelzorger van iemand met MS en heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Bel het MS Loket voor tips!

Op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur kun je hier gratis terecht met vragen die te maken hebben met MS. Het MS Loket is er niet alleen voor mensen met MS. Ook je partner, familie en vrienden die meer willen weten over MS kunnen bellen. “MS loket” verder lezen