Wereld MS Amsterdam Sloten-route

Op woensdag 25 mei organiseren wij een bijzonder evenement in het kader van Wereld MS-dag. Deze keer vinden onze activiteiten plaats rond restaurant De Halve Maen in Amsterdam-Sloten (zie: DeHalveMaen). Wij zitten in de serre met eigen terras. Dus lekker rustig en ontspannen.

Je bent welkom vanaf 11.00 uur. We beginnen om 12.00 uur met een lunch. Daarna starten om 13.00 uur de wandelaars, fietsers en scootmobielers met een prachtige tocht rond Sloten. Je kunt ook een rondleiding door de Molen van Sloten krijgen. De molen is aan de overkant van de straat en er is een lift voor rolstoelen naar boven naar de omloop. Om 14.30 uur staat een ‘aangeklede’ borrel klaar en kan worden uitgerust van alle inspanningen met hapjes en drankjes. “Wereld MS Amsterdam Sloten-route” verder lezen

Start een actie: zamel statiegeldbonnen in voor de MS Vereniging

Onze regio Amsterdam e.o zou heel graag extra inkomsten uit sponsoring of giften hebben. Van dit geld kunnen wij nieuwe activiteiten organiseren zoals bijvoorbeeld een dagje Artis, MS-café of extra activiteiten tijdens Wereld MS dag.

Jij kunt hierbij helpen! Ga naar jouw supermarkt en vraag of je naast de flessenautomaat een box mag neerzetten waarin mensen hun statiegeldbon kunnen doneren t.b.v. de MS Vereniging. Deze poster kun je hierbij ophangen. Een actie van een week levert zo al snel € 100,- op.

Voor het opsturen van posters of meer informatie mail Esther Lof (info@msvnamsterdam.nl).

MS loket

Het kan lastig zijn om je kinderen te vertellen dat je MS hebt. Wat vertel je precies en wanneer? En hoe doe je dat? Wat kunnen ze al wel of niet begrijpen? Belast je ze niet onnodig veel met deze informatie?

Voor deze en andere vragen rondom MS en ouderschap kun je terecht bij de ervaringsdeskundige van het MS Loket. Je kunt het MS Loket gratis bereiken op werkdagen tussen 10:30-12:30 uur op telefoonnummer: 0800 1066. “MS loket” verder lezen

Cliëntondersteuning door Cliëntenbelang Amsterdam

Cliëntenbelang Amsterdam biedt onafhankelijke cliëntondersteuning aan mensen die vastlopen bij het regelen van zorg of voorzieningen, of behoefte hebben aan advies of ondersteuning. De cliëntondersteuning is gratis en onafhankelijk van de gemeente en zorginstellingen.

Woon je in Amsterdam en heb je een vraag, dan kun je bellen met de cliëntondersteuners op (020) 57 77 999 of mailen naar steunpunt@clientenbelangamsterdam.nl. Cliëntenbelang is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur. Zie voor meer informatie: Clientondersteuning

“Cliëntondersteuning door Cliëntenbelang Amsterdam” verder lezen