Tips locatie MS café en onderwerp themamiddagen

De werkgroep is altijd op zoek naar tips voor leuke en interessante onderwerpen en sprekers voor themamiddagen. Ook organiseren wij regelmatig een MS café op locatie en zoeken hiervoor geschikte cafés of restaurants.  Heb jij tips voor een leuke locatie van ons MS café of onderwerpen of sprekers voor themamiddagen? Geef het door!

Je kunt je tips doorgeven aan Esther Lof per mail (info@msvnamsterdam.nl) of telefonisch op nummer 06-30483776

Waterrolstoel lenen bij Sloterplas

Amsterdammers met een lichamelijke beperking kunnen bij Hotel Buiten (hotelbuiten.nl) een speciale waterrolstoel lenen. Hiermee kunnen ze makkelijker vanaf het Sloterstrand in de Sloterplas komen. De waterrolstoel is er gekomen dankzij een fonds via de stichting MEE Amstel en Zaan, op initiatief van buurtbewoner Carla Vriesde. Zij heeft een lichamelijke beperking en miste het erg om in open water te zwemmen.


Wie dat ook wil en de rolstoel nodig heeft, kan deze reserveren bij Hotel Buiten via info@hotelbuiten.nl

Jong & MS

Hoewel MS niet constant een factor in je leven hoeft te zijn bepaald het vaak wel diverse grote thema’s in je leven.

Daarom is Jong & MS opgericht: vol ervaringsverhalen en informatie om je wegwijs te maken na de diagnose MS. Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. We brengen je in contact met lotgenoten via een besloten facebook groep en organiseren meetings. Je vindt op de website informatie over medicatie en behandelingen, we behandelen diverse thema’s en plaatsen blogs met tips en portretten van andere jongeren. Alles om te leren leven met MS en daarin jouw eigen weg te vinden.

Zie:  https://www.jongenms.nl/over-ons/

Dans , Gezondheid en Plezier

Wekelijkse danslessen speciaal voor mensen die een uitdaging in bewegen ervaren ten gevolge van o.a. Parkinson, MS, reuma, ADCA of een CVA. In de danslessen van DansPark werk je aan conditie, souplesse, kracht, houding en balans. Partners of naasten zijn ook welkom bij de lessen om het plezier van samen dansen te ervaren. Alle lessen zijn zittend mee te doen.

Amsterdam heeft op dinsdag 2 gemengde lessen voor mensen met o.a. MS. Een in Amsterdam Zuid van 11:00-12:00 in huiskamer baarshaven, Baarsstraat 31. En een les in Oost om 14:00 bij stichting de meevaart, Balistraat 48.

Na afloop drinken we altijd gezellig een kopje koffie/thee, in de zaal of achter in de binnentuin als het weer het toelaat. De groep is een hechte fijne warme groep, waar de lotgenotencontacten heel belangrijk voor zijn.

Kijk voor meer informatie op de website Danspark, bel 06-28 93 16 93 of mail naar info@danspark.org.