Deelnemers gezocht gebruikerstest nieuwe bordjes AMC/VUmc

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de nieuwe bewegwijzering (wayfinding) van het Amsterdam UMC. De nieuwe borden helpen de bezoeker straks om makkelijker en sneller de weg te vinden. De locatie AMC wordt als eerste aangepakt. In de toekomst zijn de nieuwe borden ook te zien op locatie VUmc. Het voorlopig ontwerp is nu klaar om in de praktijk getest te worden.

Het ontwerp wordt op vrijdag 4 maart getest via een fysieke gebruikerstest op de locatie AMC. Het onderzoek duurt maximaal een halfuur. Hiervoor zijn testpersonen nodig. Doe jij mee? Lees verder “Deelnemers gezocht gebruikerstest nieuwe bordjes AMC/VUmc”

Intensief trainen bij progressieve MS Exercise PRO-MS studie. Doe je mee?

Progressieve multiple sclerose (MS) wordt gekenmerkt door geleidelijke toename van klachten, waarschijnlijk als gevolg van oplopende schade aan het hersenweefsel. Op dit moment zijn er nog geen afdoende geneesmiddelen voor patiƫnten met progressieve MS. Uit recent onderzoek bij degenen met relapsing remitting MS blijkt dat fysieke training gunstige effecten kan hebben op het ontstaan van schade in het hersenweefsel. Dit is tot op heden nog niet onderzocht bij mensen met progressieve MS. Doel van de huidige studie is te onderzoeken of fysieke training schade aan het hersenweefsel tegen kan gaan bij progressieve MS. Tegelijkertijd onderzoeken we de effecten van deze training op het dagelijks functioneren en de algehele gezondheid.

Annelies Konijnenbelt doet mee en vertelde al twee keer over haar ervaringen (zie: hard-trainen-voor-de-wetenschap en zeven-weken-later). Doe je ook mee? Lees verder “Intensief trainen bij progressieve MS Exercise PRO-MS studie. Doe je mee?”