Themamiddag MS en yoga 25 juni

Nog net voor het begin van de zomervakantie organiseren wij op zaterdag 25 juni 2022 de themamiddag MS en yoga. Yoga helpt om je tot rust te brengen, stress los te laten en het laat je bewuster ademen. Úrsula Tolosa Sanchez, die zelf ook MS heeft, zal de workshop geven. Na een korte inleiding gaan we een aantal oefeningen doen die worden aangepast aan de mogelijkheden die jij (nog) hebt. De oefeningen worden gegeven vanuit de volgende visie: “The success of yoga does not lie in the ability to perform postures but in how it positively changes the way we live our life and our relationships” (T.K.V. Desikachar)

Voorafgaand aan de themamiddag is er van 13.00 tot 14.00 uur een lunch, die gratis is voor de deelnemers en hun partner of begeleider.

Aanmelden
Om aan de themamiddag deel te deelnemen, kun je je vóór 21 juni 2022 opgeven bij Esther Lof (tel. 0630483776 of via e-mail: info@msvnamsterdam.nl). Geef dan ook aan of je komt lunchen of niet. Lees verder “Themamiddag MS en yoga 25 juni”

Verslag Wereld MS dag in Sloten

.    .   

Op woensdag 25 mei 2022 hebben wij Wereld MS-dag gevierd in Amsterdam-Sloten. Na een heerlijke lunch in De Halve Maen gingen we uiteen in 3 groepen. De wandelaars maakten een wandeling door het dorp Sloten. De fietsers en scootmobielers verkenden de omgeving van het dorp en zagen onder andere ooievaars. De derde groep kreeg een rondleiding in en rond de Molen van Sloten onder leiding van een gepassioneerde gids. Toen we terugkwamen op onze uitvalsbasis stond de borreltafel klaar en kon worden uitgerust van alle inspanningen met hapjes en drankjes. Het was oergezellig!
Lees verder “Verslag Wereld MS dag in Sloten”

Wonen in Amsterdam voor mindervaliden: de (rol)stoeldans

Stadsgeograaf Cody Hochstenbach, bekend van het boek ‘Uitgewoond’, noemt de volkshuisvesting in Amsterdam een “meedogenloze stoelendans”. Hoe zit het met de woningen voor mindervaliden? Ooit bouwden woningbouwverenigingen de zogenaamde MiVa-woningen, de zijn verspreid door de hele stad. Sinds 20 jaar verkopen de woningcorporaties deze sociale huurwoningen echter om elders woningen te bouwen. Inmiddels worden ook rolstoelwoningen verkocht.

      Lees verder “Wonen in Amsterdam voor mindervaliden: de (rol)stoeldans”

Jong & MS

Hoewel MS niet constant een factor in je leven hoeft te zijn bepaald het vaak wel diverse grote thema’s in je leven.

Daarom is Jong & MS opgericht: vol ervaringsverhalen en informatie om je wegwijs te maken na de diagnose MS. Het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat. We brengen je in contact met lotgenoten via een besloten facebook groep en organiseren meetings. Je vindt op de website informatie over medicatie en behandelingen, we behandelen diverse thema’s en plaatsen blogs met tips en portretten van andere jongeren. Alles om te leren leven met MS en daarin jouw eigen weg te vinden.

Zie:  https://www.jongenms.nl/over-ons/

Hoe toegankelijk is Amsterdam?

Amsterdam gaat de toegankelijkheid van de stad in kaart brengen met gebruik van data. Amsterdam start een online proef waarbij bezoekers virtueel door de stad kunnen lopen en aan kunnen geven waar de toegang goed is of beter kan.

Kom je obstakels tegen op stoepen, zoals fietsenrekken? Ontbreekt er een verlaagde stoep? Of een blindengeleidelijn? Geef het aan! Hiermee meet Amsterdam de toegankelijkheid en gaat met deze informatie de stad (nog) beter toegankelijk maken.

Op de website Project Sidewalk kun je doorgeven waar je obstakels tegenkomt. Lees verder “Hoe toegankelijk is Amsterdam?”