Mijn vader

Ik ben terug in mijn geboorteplaats Goor, bij mijn tante. De reden is niet leuk, want mijn vader is toch nog onverwacht overleden. Er komen veel herinneringen boven. Eigenlijk voel ik vooral medelijden, want hij had namelijk ook een beperking. Maar zijn beperking was niet zichtbaar en is in zijn jeugd helaas niet onderkend.

Mijn vader (Frans) was als kind erg druk en is daarom naar een kostschool gestuurd. Want daar was zijn oudere broer ook geweest, en dat was heel goed gegaan. Op die kostschool, het Jongensinternaat Maria Mediatrix in Azelo, probeerden fraters (nog net geen paters) het gedrag van mijn vader bij te sturen door middel van een streng beleid. Ik heb vaak gehoord dat er een vreselijk streng en vaak onterecht regime gold.

Mijn vader is nooit genezen van zijn innerlijke onrust, hij was vaak een nerveuze, ja zelfs onhandelbare man. Maar hij was ook een goed mens dat altijd de familie bijeen wilde hebben. Er zijn veel foto’s gemaakt in restaurants, waar wij als gezin dineerden. Ja, ik heb een goede jeugd gehad en nu, nu begrijp ik hoeveel moeite het mijn vader gekost moet hebben. Zijn onzichtbare beperking is zwaarder geweest dan mijn beperking ooit zal zijn. Bedankt Frans.

Dinand Brummelhuis

Beep for Help Amsterdam

Beep for Help is een nieuwe organisatie die huishoudelijke hulp biedt aan mensen die dit nodig hebben om daarmee de druk op de mantelzorg te ontlasten. Wij onderscheiden ons door binnen 30 minuten aanwezig te zijn bij de aanvrager nadat er een hulpaanvraag via de app is gedaan. Voor 30 minuten hulp betaal je € 14,40. Beep for help is actief in heel Amsterdam.

De aanvraag kan variëren van klusjes in en om het huis, begeleiding van de cliënt naar artsen, huisdieren verzorging, maaltijden bereiden, etc. Lees verder “Beep for Help Amsterdam”

Vakantiebungalows in Renesse

In Renesse staan drie prachtige vakantiebungalows van de Stichting Vakantiehuis Thuredriht. De huisjes worden in de zomer ter beschikking gesteld aan gezinnen waar één van de kinderen een kwaadaardige aandoening heeft. In de winter stonden de huisjes meestal leeg. De MS vereniging is daarom in de gelegenheid gesteld deze huisjes in de maanden november tot april te gebruiken voor mensen met MS. De vergoeding voor het gebruik is een tegemoetkoming van de onkosten voor verlichting, verwarming, schoonhouden en beheer.

   

Je kunt een vakantiehuis huren als je MS hebt en samen met familie of vrienden er een weekje tussenuit wilt. De woningen zijn rolstoel geschikt, maar niet volledig aangepast. Lees verder “Vakantiebungalows in Renesse”