Themamiddag Adviesbureau Reade en Revasport

Op zaterdag 1 juli worden we weer bij het oude vertrouwde Cordaan aan de Amstelveenseweg voor een themamiddag verwacht. Het thema van die middag is Casemanagement Begeleiding bij Wmo-vragen door Adviesbureau Reade en aangepast sporten bij Revasport.

Illustratie: Michael Jansen

We beginnen zoals altijd om 13.00 uur met een smakelijke lunch. Van 14.00 tot 14.45 uur geven Emma Pondmand en Dominique Leddy van Adviesbureau Reade een presentatie over Casemanagement Begeleiding bij Wmo-vragen (Wet maatschappelijke ondersteuning). Ze kunnen je vragen beantwoorden over welke voorzieningen je kunt aanvragen en eventuele hulp die ze jou bij het aanvragen van voorzieningen kunnen geven. De begeleider helpt je bij situaties of zaken die je lastig vindt, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een woningaanpassing, scootmobiel of huishoudelijke hulp. Zie ook https://reade.nl/files/adviesbureau-reade.pdf.

Dan houden we een kwartiertje pauze, waarna Sam Peeters van Revasport komt vertellen over het hoe en wat van aangepast sporten. Zie ook https://revasport.nl/ Lees verder “Themamiddag Adviesbureau Reade en Revasport”

Verslag Wereld MS-dag Westergasfabriek

Op zaterdag 3 juni hebben we Wereld MS-dag gevierd op en rond het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek. We zijn begonnen met een heerlijke lunch in restaurant Pacific. Daarna heeft een grote groep de expositie over Dalí en Gaudí: Dalí, The Endless Enigma in Fabrique des Lumières bezocht. De wandelaars hebben een wandeling gemaakt door het Westerpark. Na afloop van deze inspanningen hebben we geborreld in Pacific. Het was een zeer geslaagde dag met prachtig weer. Hieronder vind je een foto-impressie.

     .          Lees verder “Verslag Wereld MS-dag Westergasfabriek”

Gratis MS-magazine

Op 25 mei tijdens het symposium Kracht van Data van het MS Centrum Amsterdam de nieuwe editie 2023 van het MS-magazine onthuld. In dit magazine leren we nieuwe mensen met MS kennen, maar vertellen ook vijf bekenden uit de vorige editie hoe de afgelopen 5 jaar gegaan zijn. Verder staan in het nieuwe magazine de historische mijlpalen van het MS-onderzoek met daarbij wat het MS Centrum Amsterdam er aan heeft bijdragen. Een groot artikel is gewijd aan leefstijl en MS. Ook zijn er columns te lezen en nog veel meer.

Wil je dit MS-magazine gratis ontvangen? Dan kun je het hier bestellen: Bestelformulier

MS-Voedingslijn

De MS-vereniging heeft een telefoonlijn voor voedings-vragen: de MS-Voedingslijn.

De MS-Voedingslijn wordt beantwoord door Linda Boot. Zij is diëtist en heeft zelf ook MS. Spreek je vragen over MS en voeding in op de voicemail en Linda belt je zo snel mogelijk terug.