Verslag themamiddag muziek en dans

Op zaterdag 15 april 2023 was de themamiddag muziek en dans. In het eerste deel vertelde Ruud van der Wel over zijn stichting My Breath My Music. Deze stichting verzorgt muzieklessen voor mensen met een – soms zeer zware – lichamelijke beperking. De bijzondere instrumenten die worden gebruikt, zijn door de stichting zelf ontwikkeld. Vervolgens gaf Dinand Brummelhuis uit onze eigen MS-groep een demonstratie met zijn speciale saxofoon.

Na de pauze liet Dido Mirck van DansPark onze beentjes van de vloer komen. DansPark geeft danslessen speciaal voor mensen die een uitdaging in beweging ervaren als gevolg van o.a. MS. Staand of zittend, maakt niet uit. Daar werden we blij van!

Verslag themamiddag Visuele Klachten bij MS

Op 11 maart 2023 gaf Fleur van der Feen een themamiddag over visuele klachten bij MS in Cordaan. Zij is neuropsychologe en is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Uit onderzoek is gebleken dat visuele klachten moeilijk worden herkend of erkend. Bij een goede screening van deze klachten worden ze makkelijker bespreekbaar en kan er beter worden doorverwezen naar bv. een ergotherapeut. Bij de Rijksuniversiteit Groningen wordt grondig onderzoek gedaan naar visuele klachten bij MS. Om deze gegevens te verkrijgen is er o.a. samenwerking met de MS vereniging door middel van focusgroepen, interviews en vragenlijsten. Het was een interessante themamiddag.

Boek Annette Oosterhuis

Annette Oosterhuis (1965) studeerde in 1992 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In die tijd werd bij haar de ziekte MS vastgesteld. Dankzij haar creativiteit, uithoudingsvermogen en niet te stuiten levenslust heeft ze haar kunstenaarsschap behouden. Ze vindt haar leven en expressiviteit steeds opnieuw uit. Deze eigenschappen vind je allemaal terug in haar alter ego’s Dragonfly Sisters Nikk en Naomi.

Annette heeft een mooi boek met tekst en tekeningen van haar hand uitgebracht en dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar tot 80 jaar!

Het boek is te koop voor 20 euro bij Annette.

Haar e-mailadres is: annetteoosterhuis@icloud.com

Lees verder “Boek Annette Oosterhuis”

Welke impact heeft MS? Vraag een voorlichting aan.

MS is grillig en onvoorspelbaar. Dat brengt veel onzekerheden met zich mee. Omdat MS symptomen niet altijd zichtbaar zijn, is het voor mensen met MS vaak lastig om uit te leggen wat de gevolgen van hun ziekte zijn.

Goede voorlichting helpt mensen met MS en hun omgeving om te gaan met MS. Ons voorlichtingsteam is ervaringsdeskundige en laat je vanuit die ervaring en met gebruik van de Experience Toolkit op een speelse manier ervaren hoe het leven met MS is.

Dat doen we onder andere voor werkgevers, collega’s, mensen met MS en hun familie, scholen, hulp- en zorgverleners. Hierdoor ontstaat meer begrip voor elkaar op de werkvloer, binnen de familie, op school en draagt het bij aan een betere zorg.

Interesse? Neem contact op via info@msvereniging.nl of bel 088-3748500. Wij verzorgen graag een presentatie op maat. Na aanvraag ontvangt u van ons een formulier waarin u uw specifieke wensen kenbaar kunt maken.