Wereld MS-dag zaterdag 3 juni

Nog een paar weken en dan is het zaterdag 3 juni, en vieren wij in Amsterdam Wereld MS-dag 2023. De afgelopen jaren zijn we langs de Amstel naar Ouderkerk gegaan, zijn we in het Amsterdamse Bos geweest, aan de Gaasperplas, in Amsterdam Noord en in Sloten. Dit jaar vieren we Wereld MS-dag op en rond het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek.

Verzamelen, lunchen en borrelen doen we in restaurant Pacific op het Westergasterrein (https://www.pacificamsterdam.nl/). De ontvangst is vanaf 11.30 uur en we lunchen van 12.15 tot 13.15 uur.

Lees verder “Wereld MS-dag zaterdag 3 juni”

Zing je sterk

‘Even geen patiënt meer zijn’

Zing je sterk is een online programma, dat mensen met langdurige gezondheidsklachten ondersteunt bij hun herstel door middel van adem-, zang en ontspanningsoefeningen – bijvoorbeeld bij klachten zoals long covid, stressklachten, astma, COPD en chronische ziekte. Plezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan centraal.  Het programma biedt deelnemers een positieve, speelse manier om de kwaliteit van leven binnen de grenzen van het moment te verhogen en om kleine stappen in de richting van herstel te zetten.

Lees verder “Zing je sterk”

Voorstelling Zenuwslopend

“De ervaring van degenen met MS werd tijdens het repetitieproces actief mee ingezet. Dat was heel dankbaar.” Ilse Oostvogels

Ilse: De voorstelling ‘Zenuwslopend’ gaat niet alleen over MS maar wordt ook door mensen gespeeld die zelf MS hebben. Hoe heeft dat het maakproces beïnvloed?

Dat heeft het maakproces zeker mee beïnvloed. Ik vind het altijd belangrijk om niet enkel heel uitgebreid vooronderzoek te doen, maar ook het documentair materiaal mee op het podium te zetten.

Lees verder “Voorstelling Zenuwslopend”

Exopulse Mollii Suit

Het Exopulse Mollii Suit is een manier om op een regelmatige en consequente manier spasticiteit te beheersen. Het pak is ontworpen om spastische spieren te ontspannen met behulp van neurostimulatie: 58 elektroden sturen milde, onmerkbare, elektrische signalen naar de ‘getroffen’ gebieden in het lichaam, waardoor een natuurlijke reactie ontstaat, die de spieren helpt ontspannen en natuurlijker te bewegen, wat verlichting geeft. Sinds een jaar is het duidelijk dat het pak prima kan werken voor mensen met MS.

Lees verder “Exopulse Mollii Suit”

The May 50K voor MS Research

Stichting MS Research organiseert The May 50K, een sponsorloop voor onderzoek naar MS. Het doel is om geld in te zamelen voor wereldwijd MS-onderzoek om de oorzaken van MS te vinden, de behandelingen te verbeteren en MS uiteindelijk te genezen. De missie van Stichting MS Research is een wereld zonder MS.

Rosalie Lof, dochter van Esther van de werkgroep Amsterdam doet deze keer mee. Help jij haar haar doel te behalen?

Samen staan we sterk: standing up for MS

Een voorstelling met Stand-Up en Muziek op zondag 11 juni 2023 waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan stichting MS Research in Theater de Omval.

De volgende artiesten treden geheel belangeloos op:

Henry van Loon – Lebbis – Martijn Koning – Rahcid Larouz – Double espresso – VMA Dance Machine

Presentator van het programma: Stanley Doorn

Inloop vanaf 13.00 uur. Begin voorstelling: 14.00 uur.

Lees verder “Samen staan we sterk: standing up for MS”

Tips locatie MS café en onderwerp themamiddagen

De werkgroep is altijd op zoek naar tips voor leuke en interessante onderwerpen en sprekers voor themamiddagen. Ook organiseren wij regelmatig een MS café op locatie en zoeken hiervoor geschikte cafés of restaurants.  Heb jij tips voor een leuke locatie van ons MS café of onderwerpen of sprekers voor themamiddagen? Geef het door!

Je kunt je tips doorgeven aan Esther Lof per mail (info@msvnamsterdam.nl) of telefonisch op nummer 06-30483776