Wereld MS dag 2024: Aan Tafel bij Landmarkt

Ieder jaar wordt op 30 mei wereldwijd ‘Wereld MS Dag’ (World MS Day) gehouden. De regio Amsterdam e.o. organiseert jaarlijks rond die dag ook activiteiten. Dit jaar is dit op 25 mei bij Aan Tafel bij Landmarkt in Schellingwoude. We gaan eerst lunchen en daarna gaat een groep wandelen/rollen door Schellingwoude en een andere groep gaat fietsen/scooten door Durgerdam en omgeving.

Natacha Harlequin geeft het startschot. Ze is strafrechtadvocaat (kantoorTaekema Harlequin Advocaten) en crimedeskundige bij Shownieuws (SBS6). Het is voor ons een eer dat ze het startschot wil geven, want zij weet hoe belangrijk aandacht en respect voor het individu zijn. Deze kennis – die ze in de praktijk heeft geleerd – geeft ze via haar werk door aan haar cliënten. Vanaf haar 17e jaar heeft ze namelijk jarenlang in een ziekenhuis gewerkt, waar zij o.a. jonge mensen met een beperking heeft verzorgd. Natacha: “Sommige personen waren maar iets ouder dan ik en hadden bijvoorbeeld MS en zag ik ze steeds verder achteruitgaan. Heel erg confronterend”.

          

Na afloop is er een borrel. En je weet het: Neem gerust je partner, begeleider, vriend of vriendin mee. Lees verder “Wereld MS dag 2024: Aan Tafel bij Landmarkt”

Digitale borrel 18 mei

Kom ook een keer naar onze digitale borrels! Het is laagdrempelig, je hoeft er niet voor te reizen en het is bijna net zo gezellig. Iedere derde zaterdag van de maand is er een borrel via MS Teams. De eerstvolgende borrel is op zaterdag 18 mei om 16.00 uur.  Iedereen is welkom!


Voor de digitale borrel kun je je aanmelden bij: steven.visser@msvereniging.nl. De leden die een vorige keer erbij waren krijgen vanzelf een uitnodiging.

Tip van de maand: Uribag

Hoge nood en geen toilet in de buurt? Een Uribag (https://uribag.nl/) kan uitkomst bieden. Er zijn twee varianten: een voor vrouwen en een voor mannen. Je kunt de Uribag overal gebruiken om te plassen en je kunt ook je katheter erin legen. Wij begrijpen heel goed dat je liever gewoon naar een toilet wilt, maar de realiteit is dat dit niet altijd lukt en dan moet je iets. Van een MS-patiënt hoorde wij dat ze de Uribag zelfs in een paskamer heeft gebruikt. Ook ’s nachts, als je niet goed kunt lopen naar een toilet, kan de Uribag uitkomst bieden. De Uribag is klein en is eenvoudig mee te nemen.

Heb jij ook een tip van de maand? Geef het door via info@msvnamsterdam.nl. Lees verder “Tip van de maand: Uribag”

MS.nl is live

MS.nl is een betrouwbare online omgeving met informatie over MS voor iedereen die met MS te maken heeft. Op MS.nl vind je uitgebreide informatie en activiteiten en kun je ervaringen delen met anderen in de community. MS.nl is een initiatief van MS Vereniging Nederland, het Nationaal MS Fonds en Stichting MS Research.

Kun jij de weg vinden in de wereld van zorg? Onderzoek onder mantelzorgers

Bij de zorg voor een naaste komt vaak veel regelwerk kijken. Zeker in het begin weet je vaak niet waar je moet zijn voor hulp en steun. Zo is zorg en ondersteuning versnipperd geregeld, heb je 4 zorgwetten voor de financiering van de zorg én is het nog zo dat elke gemeente eigen voorzieningen heeft.

Markant, centrum voor mantelzorg in Amsterdam, wil graag dat de informatie over zorg beter en makkelijker te vinden is. Daarom doet Markant onderzoek naar de behoefte aan informatie onder mantelzorgers. Je bent mantelzorger als je (langdurig) zorgt voor een naaste, vriend of buur met een ziekte of beperking. Het onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Choice.

Lees verder “Kun jij de weg vinden in de wereld van zorg? Onderzoek onder mantelzorgers”