Uitnodiging voor MS Café in Podium Mozaïek op 2 maart

Beste MS-vrienden,

Het is weer tijd voor gezelligheid en bijpraten! Kom langs bij ons MS Café in de bruisende maar rustige ambiance van Podium Mozaïek.

Datum: 2 maart
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Podium Mozaïek

Het eerste drankje en heerlijke hapjes zijn voor rekening van de MS Vereniging.

Illustratie Michael Jansen Lees verder “Uitnodiging voor MS Café in Podium Mozaïek op 2 maart”

Tip van de maand: Cinema de Vlugt in Amsterdam-West

Het zal jullie bekend zijn dat als je met een rolstoel komt, je in sommige bioscopen alleen voor de stoel van je gezelschap kunt zitten. Knap ongezellig, vind ik.

Laatst was ik in Cinema de Vlugt in Amsterdam-West, een knus klein zaaltje. Als je vooraf meldt dat je met de rolstoel komt, halen ze een stoel eruit en zit je naast je gezelschap.

Als er voor de deur geen parkeerplaats is, kun je met je gehandicaptenparkeervergunning op het pleintje parkeren.

Goed om te weten.

Voor meer informatie: https://www.cinemadevlugt.nl/

Annemieke

Digitale borrel 16 maart

Kom ook een keer naar onze digitale borrels! Het is laagdrempelig, je hoeft er niet voor te reizen en het is bijna net zo gezellig. Iedere derde zaterdag van de maand is er een borrel via MS Teams. De eerstvolgende borrel is op zaterdag 16 maart om 16.00 uur.  Iedereen is welkom!


Voor de digitale borrel kun je je aanmelden bij: steven.visser@msvereniging.nl. De leden die een vorige keer erbij waren krijgen vanzelf een uitnodiging.

Gezocht: deelnemers workshop toegankelijke route

Beweeg jij je vaak door Amsterdam en kom je wel eens obstakels tegen die je vervoer moeilijk maken? Wij zijn Willemien, Ana en Jonne, en we werken samen met de Gemeente Amsterdam aan een routeplanner die het makkelijker maakt om een toegankelijke route te vinden in de stad met behulp van Artificiële Intelligentie (AI).

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen meedoen aan een workshop op 6 maart over de sociale aspecten rond de applicatie.

Lees verder “Gezocht: deelnemers workshop toegankelijke route”

Verslag CognitieTour 2.0

Op 10 februari was de Cognitietour 2.0 in Amsterdam. Marit Ruitenberg, Shalina Saddal en  Suzan Jonkers waren de sprekers bij ons. Zij maken onderdeel uit van of zijn betrokken bij het onderzoekteam van het MindS-lab van Hanneke Hulst van de Universiteit Leiden (www.mindslab.nl) of het MS-centrum Amsterdam. Marit en Shalina vertelden ons over de resultaten van lopend onderzoek.  Suzan beantwoordde vragen over wat ergotherapie voor je kan betekenen bij cognitieve klachten. Het was een leerzame middag waarop onze stressbestendigheid ook werd getest doordat het brandalarm afging en wij de zaal moesten verlaten.

We hebben geleerd dat een groot deel van mensen met MS (34-65%) tijdens zijn/haar ziekte te maken krijgt met cognitieve problemen. Lees verder “Verslag CognitieTour 2.0”

Informatiemiddag Aangepast Fietsen

Na alweer 9 succesvolle edities van de Informatiemiddag Aangepast Fietsen, wordt ook dit jaar weer een fietsmiddag georganiseerd. En wel op dinsdag 23 april 2024 van 13.00-16.00 uur.

Er zullen deze middag weer veel leveranciers aanwezig zijn met aangepaste 2- en 3-wielfietsen. Een mooie gelegenheid om verschillende fietsen uit te proberen en te vergelijken.

Tijdens deze informatiemiddag zijn er diverse firma’s met verschillende aangepaste fietsen (m.u.v. handbikes) in de sporthal van Reade dus kom langs!

Voor wie:   Iedereen die geïnteresseerd is in aangepast(e) fietsen
Wanneer:   Dinsdag 23 april 2024
Tijd:  13.00-16.00 uur (opgeven mag, vrije inloop ook)
Waar:   Sporthal Reade, Overtoom 283, 1054 HW Amsterdam
Contact:  sport@reade.nl of bel 020 – 242 1654

Zie ook de Poster informatiemiddag aangepast fietsen 2024

Kom ook zwemmen en houd je lichaam lekker soepel!

Zwemmen is een prettige manier om in beweging te blijven en het lichaam soepel te houden. Want blijven bewegen is enorm belangrijk, ook en vooral voor mensen met Multiple Sclerose. Zwemmen betekent op ontspannen wijze in beweging zijn. Het (aangepaste) zwembad is daarvoor de ideale plek.

Ons zwemclubje zwemt elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in het AGO-zwembad in Diemen. Alle deelnemers hebben MS, iedereen met de eigen mogelijkheden en beperkingen. Zo vinden sommigen bewegen in het water inspannend, maar ervaren het wel als erg fijn. Weer anderen voelen zich letterlijk als een vis in het water.

Lees verder “Kom ook zwemmen en houd je lichaam lekker soepel!”