Thema Blaas- en darmuitdagingen: Wat iedereen zou moeten weten

De komende themamiddag op zaterdag 13 april 2024 gaat over blaas- en darmproblemen, wat veel mensen met MS helaas maar al te bekend zal voorkomen. Helaas, want niemand is er blij mee. Tijdens deze themamiddag neemt Christiaan Doorn ons mee in zijn ervaringsverhaal over het leven met een neurogene blaas- en darm. Wat kunnen wij zelf doen tegen blaas- en darmaandoeningen bij MS? En is er überhaupt wat tegen te doen? Want het gaat wel om ons geluk en vrijheid. Hoe werkt het, welke behandelingen zijn er? Er is voldoende tijd en aandacht voor jullie persoonlijke uitdagingen. Hopelijk wordt het leven daarna wat makkelijker. Lees verder “Thema Blaas- en darmuitdagingen: Wat iedereen zou moeten weten”

Voorjaar

Het voorjaar is in volle gang, de vogels fluiten al voor zessen en de zon schijnt volop. Het perfecte moment om te genieten van het leven, zou je denken. Maar het voorjaar is ook de tijd van belastingaangiftes, volle agenda’s en de uitdagingen die MS met zich meebrengt. Laten we er maar het beste van maken, toch?

Nee, ik wil het niet hebben over het invullen van formulieren, dat soort zaken stel ik altijd zoveel mogelijk uit. Ik probeer het als een uitdaging te zien, de berg belastingformulieren waar ik ooit een vlag op wil planten. En dan hebben we nog de drukke agenda, voorjaarsschoonmaak, sociale verplichtingen en MS-perikelen. Laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou eigenlijk tijd voor al die zaken als je gewoon lekker met een goed boek kunt luieren in de zon? Lees verder “Voorjaar”

Tip van de maand: Grachtenmuseum

Bezoek eens het Grachtenmuseum! Het Grachtenmuseum is gevestigd in een zeventiende-eeuws grachtenhuis aan de Herengracht. Het is een leuk museum, zeer interessant én rolstoeltoegankelijk. Zo kom je met een rolstoel binnen: Filmpje toegang

Door middel van de audiogids word je door vijf kamers geleid. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Elke 10 minuten start een nieuwe tour door de vaste tentoonstelling, per tour kunnen er 12 personen naar binnen. Je  verblijf is dus niet te lang en met een kleine groep, ideaal voor MS-patiënten. Na de tentoonstelling is er de mogelijkheid om de tijdelijke tentoonstellingen en stijlkamers te bezoeken.

Voor meer informatie: https://grachten.museum/