Blijf juist nu in beweging met de Ommetje-app!

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Download hier de gratis de Ommetje-app.

Webinar Spasticiteit bij MS

Op woensdag 18 november 2020 hield revalidatie-arts Vincent de Groot van het MS Centrum Amsterdam voor ons een webinar over Spasticiteit bij MS.

Spasticiteit is een veel voorkomend probleem bij mensen met MS. Het uit zich in pijn en/ of spierkrampen, en strakke, stijve ledematen. Heb je dit webinar gemist, kijk het dan hier terug: Webinar Spasticiteit bij MS.

(Tip: op dit YouTube-kanaal staan ook andere webinars van de MS vereniging)

Heb je vragen over MS? Bel (gratis) het MS Loket!

Wil je meer weten over bepaalde behandelingen of medicijnen? Moet je aanpassingen voor je huis, auto of werkplek regelen? Heb je klachten die aanhouden? Bel dan het MS Loket via 0800 – 1066.

Op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur kun je hier terecht met vragen die te maken hebben met MS. Of het nu gaat over spasmen, slik- of slaapproblemen, of je meer wilt weten over cognitie of vergoedingen; geen vraag is te gek. Het MS Loket is er niet alleen voor mensen met MS. Ook je partner, familie en vrienden die meer willen weten over deze onvoorspelbare ziekte kunnen bellen. Bijvoorbeeld voor ondersteuningstips.

Hoe werkt het?
Afhankelijk van je vraag, word je doorverbonden met iemand die je echt verder helpt. Dat kan een ervaringsdeskundige zijn van de MS-telefoon van MS Vereniging Nederland of een in MS-gespecialiseerde verpleegkundige van het MS Centrum Amsterdam of MS Expertisecentrum Nieuw Unicum. Zo weet je zeker dat je iemand aan de lijn krijgt die jouw vraag snapt. En dat je een betrouwbaar antwoord krijgt. “Heb je vragen over MS? Bel (gratis) het MS Loket!” verder lezen

Online Pitch & Match Markt, 8 december

GEEF JE KANS OP WERK EEN BOOST! Het kan, ook in Coronatijd!

Schrijf je nu in voor de Pitch & Match Markt op 8 december 2020!

Samen met werkgevers, kandidaten, maatschappelijke organisaties en ervaringsdeskundigen maken we er een interessante middag van. Aanmelden doe je door op de link onderaan te klikken. Wij loodsen je op de dag zelf digitaal door het aanbod.

Wat kan je verwachten?

1. Vrijblijvend digitaal rondkijken: • Kijk naar presentaties van werkgevers uit verschillende branches • Ontvang advies en hulp van diverse experts • Praat één op één verder (kan ook!) • Ontmoet digitaal andere werkzoekenden

2. Pitchen • Presenteer jezelf of laat een ander dat voor je doen • Film jouw pitch van tevoren, wij vertonen ‘m op 8 december voor je • Help anderen zoeken door jouw netwerk te delen

3. En! • Haal informatie op over laagdrempelige opleidingen • Perfectioneer je CV bij de CV-dokter.

Om 13.00 uur starten we samen. We gaan daarna in kleinere groepen uiteen en je kan één op één met een professional in gesprek

Exacte tijden, het programma, hoe het werkt die informatie krijg je allemaal toegestuurd. Meld je aan via: aanmeldingsformulier

Zoek jouw zorgverlener in MS Netwerk Groot Amsterdam

MS Netwerk Groot Amsterdam wil de toegankelijkheid en kwaliteit van diagnostiek, behandeling en begeleiding optimaliseren voor mensen met MS uit Amsterdam en omgeving. Zorgverleners uit ziekenhuizen, revalidatiecentra en uit de wijk hebben zich daarom in een netwerk georganiseerd. Zorgverleners en mensen met MS kunnen elkaar zo gemakkelijk vinden. De zorgverleners werken nauw samen om diagnostiek en behandeling te optimaliseren en op elkaar af te stemmen.

MS Netwerk Amsterdam wil dat mensen met MS in de regio Amsterdam snel toegankelijke en deskundige zorg kunnen vinden. Om voor u juiste zorgverlener te vinden, gebruik de zorgzoeker op https://www.msnetwerkamsterdam.nl/zoek-de-zorgverlener/

Website: www.msnetwerkamsterdam.nl

De MS-coach

Heb je vragen over het blijven werken met MS? Zoals bijvoorbeeld wat je wel of niet aan je manager of collega’s vertelt? Stel je vraag aan een van onze professionele, ervaringsdeskundige MS-coaches. Leden maken kosteloos gebruik van de telefonische spreekuren. Blijkt uw vraag ingewikkelder van aard, kunt u in overleg met de coach een consult inplannen. Aan zo’n consult zijn uiteraard wel kosten verbonden.

Zie: https://msvereniging.nl/ms-coaches/