Nieuwjaarborrel, zaterdag 18 januari 2020

Op zaterdag 18 januari 2020 luiden wij het nieuwe jaar in met onze traditionele nieuwjaarsborrel. Gezellig bijkletsen onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes.

De nieuwjaarsborrel is van 17.00 tot 20.00 uur.

De borrel is gratis en inschrijving is niet nodig.  Kom gezellig langs en neem je partner, gezin, vriend of vriendin mee.

Adres:
Cordaan (Olympisch kwartier)
Amstelveenseweg 308, 1076 CS Amsterdam

Hoe voelt MS eigenlijk precies?

Laat je gezin, familie, vrienden, kennissen, of wie dan ook, tijdens de inloop op zaterdag 29 februari zelf ervaren wat je als MS-patiënt voelt en/of ervaart. Tijdens die middag kunnen de deelnemers alle onderdelen uit de MS Experience Toolkit uitproberen. Deze zijn zodanig samengesteld dat je voor heel even (ook) bepaalde symptomen van MS ervaart. Zo kunnen de deelnemers lopen met flippers aan, zodat het gevoel van een klapvoet ontstaat, dus slecht optillen van een voet of voeten. Of een duikbril waarvan de glazen met vaseline zijn ingesmeerd, waardoor zichtproblemen ontstaan. Ook kunnen deelnemers medicijnen uit een potje peuteren, of een baby verschonen, met handschoenen aan. Met als gevolg verminderd gevoel en coördinatie in handen en vingers.

Dit alles is behoorlijk confronterend en heeft grote impact op mensen die deze ervaring hebben beleefd. Maar het is ook leuk en soms zelfs lachwekkend om anderen te zien worstelen en stuntelen. Het is daarom ook heel geschikt voor kinderen.

.

“Het is toch niet zo dat je al deze symptomen tegelijk hebt, als je MS hebt?” Deze vraag stelde de dertigjarige man op bijgaande foto, die is uitgedost met allerlei attributen uit de MS Experience Toolkit. Hij moet teleurgesteld worden. De MS-patiënt heeft namelijk nog meerongemakken, zoals blaasproblemen, moeilijkheden met darmen en ontlasting, pijn, spasmen en spierkrampen op allerlei plekken in het lijf, en een niet te onderschatten chronische, dus nooit aflatende vermoeidheid. Deze problemen kunnen echter niet worden nagebootst met de MS-toolkit.

Kom langs om meer inzicht te krijgen! Alle deelnemers krijgen een drankje en wat lekkers aangeboden. Er is geen lunch.

De instuif is op zaterdag 29 februari 2020 van 13.30 tot 16.00 uur bij Cordaan (Amstelveenseweg 308, 1076 CS Amsterdam).

Je hoeft je niet aan te melden.

Twee keer gratis zwemmen

Om u kennis te laten maken met zwemmen met de zwemgroep van MS vereniging bieden wij u twee gratis proeflessen aan.

Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur zwemmen wij in het ‘AGO Zwembad’ in Diemen.

Het water is zo’n 33 graden en je kunt het zwembad ook in via een schuin aflopende toegang. Wij doen in het ondiepe gedurende ca. 1/2 – 3/4 uur oefeningen, die van een fysiotherapeut/hydrotherapeut afkomstig zijn. Wij gebruiken daarbij steeds wisselende hulpmiddelen. Maar u kunt natuurlijk ook in het diepe zwemmen. “Twee keer gratis zwemmen” verder lezen

Contactmiddagen in 2020

Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur is er een contactmiddag waar mensen met MS elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook in 2020 zijn er contactmiddagen. Kom gezellig langs om te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje. Neem je partner, vriend of vriendin gerust mee.

De contactmiddagen in de eerste helft van het jaar zijn op de volgende data: 1 februari, 7 maart, 4 april, 2 mei en 6 juni.  Let op: 4 januari is er geen contactmiddag.

Onze contactmiddagen zijn in: Onbeperkt Oost, Timorplein 8, 1094 CB Amsterdam

Voor vragen neem contact op met Houdine Beekhuis (hc.beekhuis1959@gmail.com).