Verslag themamiddag MS en cannabis

Op zaterdag 16 september 2023 was onze themamiddag MS en cannabis. Een medewerker van de Transvaalapotheek in Den Haag vertelde ons uitgebreid over werking en gebruik van medicinale cannabis. Deze apotheek bereidt het cannabisolie-extract zelf. In het tweede uur demonstreerde Jürgen – die zelf MS-patiënt is – hoe de cannabis-vaporizer gebruikt wordt. Alle deelnemers konden daarna de cannabis zelf ervaren en een haaltje nemen. Een bijzondere ervaring!

           Lees verder “Verslag themamiddag MS en cannabis”

Statiegeld voor de MSVN

Er bestaat een mogelijkheid om iets speciaals te doen voor onze patiëntenvereniging, want zoals je weet kan deze extra geld goed gebruiken. En zoals je ook weet, biedt bijna elke (landelijke) supermarkt de mogelijkheid het bonnetje van je statiegeld in een speciale daarvoor bestemde bus te doen, die er voor een goed doel is neergezet. Dat goede doel kan uiteraard onze MS-vereniging zijn.

Daarom willen wij voorstellen om de manager van de supermarkt, waar je altijd je boodschappen doet, te benaderen. Stel haar of hem onze MS-vereniging voor als het volgende goede doel. Omdat je zelf MS hebt, kun je er met extra kennis en geestdrift voor pleiten.

Zo heeft Anneke Kemeling het bij de AH op het Belgiëplein in Nieuw Sloten voor elkaar gekregen een actie ten gunste van statiegeldbronnetjes voor de MS-vereniging te starten. Ze heeft hierdoor € 365,80 kunnen overmaken naar de giftenrekening van de landelijke MS-Vereniging, ten gunste van onze regio. Lees verder “Statiegeld voor de MSVN”

Vacature voor Ervaringsdeskundige Inspecteur Toegankelijkheid

Ongehinderd, de onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland, heeft een vacature voor een Ervaringsdeskundige Inspecteur Toegankelijkheid:

“Als Inspecteur Toegankelijkheid bezoek je publieke locaties van gemeenten en bedrijven en meet je daarvan de toegankelijkheid op. Wanneer je bij ons aan de slag gaat, leren we je alles wat je moet weten over de methodiek van toetsen en adviseren over universele toegankelijkheid van gebouwen.”

Zie voor meer informatie de vacature op de site van Ongehinderd: https://ongehinderd.nl/vacature-ervaringsdeskundige-inspecteur-toegankelijkheid/

Fotografieproject voor ouders met langdurige ziekte

In het kader van de pilot “Niet alleen ziek” wordt er in de Haarlemmermeer een fotoproject georganiseerd waaraan vaders en moeders die langdurig ziek zijn of partners van deze ouders mee kunnen doen. Zij gaan leren om met foto’s hun verhaal te vertellen. Het werk wordt geëxposeerd in een gezamenlijke tentoonstelling die op reis door Nederland gaat. Op deze manier gaan zij in gesprek met de andere ouders en dragen zij bij aan het gesprek over langdurige ziekte en ouderschap.

De bijeenkomsten vinden plaats bij Adamas in Nieuw- Vennep. Ook ouders buiten de Haarlemmermeer zijn welkom.

Als je van fotograferen houdt, je verhaal wilt vertellen en daarmee wilt bijdragen aan het op de kaart zetten van het onderwerp langdurige ziekte en ouderschap, dan kun je je aanmelden. Lees verder “Fotografieproject voor ouders met langdurige ziekte”