Themamiddag MS en Hulphond

Op zaterdag 12 september zal Karin Schippers de themamiddag MS en Hulphond verzorgen. Een ADL-hulphond helpt iemand met een lichamelijke beperking bij activiteiten in het dagelijks Leven. Hij assisteert bij allerlei dagelijks voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het uittrekken van kleding, het leeghalen van de wasmachine of het oprapen en aangeven van voorwerpen. Een ADL-hulphond kan helpen bij het boodschappen doen en bij de kassa een portemonnee aangeven. Een ADL-hulphond is voor zijn baas een grote steun zowel binnen- als buitenshuis. Karin heeft zelf een hulphond en deelt graag haar ervaringen met jullie.

In verband met de corona-voorschriften hebben wij een grotere zaal gehuurd waarin maximaal 30 deelnemers veilig op 1,5 meter kunnen zitten. Aanmelden is daarom verplicht en wordt gecontroleerd bij binnenkomst. Wij vragen verder niet te komen bij klachten die passen bij corona, bij binnenkomst de handen goed te wassen en zoveel als mogelijk te blijven zitten op de stoel die je krijgt toegewezen. Als je met een rolstoel komt, meld dit vooraf.

Waar?
De themamiddag is in de Molen van Sloten (Akersluis 10, 1066 EZ Amsterdam). De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk en je kunt er gratis parkeren. Met het OV is de Molen van Sloten makkelijk bereikbaar met tramlijn 1, 2 of bus 195.

Hoe laat?
De themamiddag is van 14.15 tot 16.00 uur. Voorafgaand aan de themamiddag is er vanaf 13.30 uur een lunch. De lunch is gratis voor de deelnemers en hun partner of begeleider.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de themamiddag tot uiterlijk 9 september bij Esther Lof (info@msvnamsterdam.nl of tel. 020-7744944). Laat je weten of je komt lunchen of niet?