Onbeperkte Elfstedentocht

Van 23 t/m 27 september 2020 organiseert Stichting SandyMoves een evenement waar IEDEREEN met een chronische aandoening of een beperking aan mee kan doen. We willen mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij deelnemen aan evenementen, de kans geven om de iconische Elfstedentocht in het prachtige Friesland (voor een deel) af te leggen. Omdat we een goed georganiseerd evenement neerzetten werken we samen met een professioneel evenementenbureau.

De gehele tocht is 235 kilometer. Deze gaan we verspreid over maximaal 5 dagen met elkaar afleggen. Deelnemers kunnen wandelend, op de fiets, de tandem, de rolstoel, de handbike, de scootmobiel of met welk hulpmiddel (indien nodig) dan ook meedoen. Er kan gekozen worden om in 5 dagen de hele route af te leggen, maar een doel kan ook zijn om 10 meter te lopen om vervolgens over de finish te komen en een medaille te ontvangen.

Zie voor meer informatie: Onbeperkte elfstedentocht

Wij starten voorzichtig weer op!

Hoewel de strijd tegen het coronavirus voorlopig nog niet is gewonnen, starten wij weer voorzichtig op. Uiteraard nemen wij alle RIVM-veiligheidsregels in acht en is een aantal extra regels onvermijdelijk.

De zwemmers zijn weer van start gegaan onder strikte voorwaarden. Zo is het aantal deelnemers beperkt waardoor er nu geen ruimte is voor nieuwe deelnemers. Voor meer informatie en de regels verwijs ik naar zwemmen.

Op zaterdag 5 september is de eerste contactmiddag. Gezien het gemiddeld aantal deelnemers aan deze activiteit hoeven wij hiervoor geen andere ruimte te huren. Je bent dus weer welkom iedere eerste zaterdag van de maand op het Timorplein. Wel vragen wij niet te komen bij klachten die passen bij corona, bij binnenkomst de handen goed te wassen en zoveel als mogelijk te blijven zitten op een stoel.

Op zaterdag 12 september organiseren wij een themamiddag MS en hulphond. Deze bijeenkomst is in de Molen van Sloten. Hiervoor kunnen maximaal 30 personen zich inschrijven en aanmelding is verplicht. Voor meer informatie over deze themamiddag verwijs ik naar de uitgebreide uitnodiging: themamiddag MS en hulphond.

Tot ziens!

Themamiddag MS en Hulphond

Op zaterdag 12 september zal Karin Schippers de themamiddag MS en Hulphond verzorgen. Een ADL-hulphond helpt iemand met een lichamelijke beperking bij activiteiten in het dagelijks Leven. Hij assisteert bij allerlei dagelijks voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het uittrekken van kleding, het leeghalen van de wasmachine of het oprapen en aangeven van voorwerpen. Een ADL-hulphond kan helpen bij het boodschappen doen en bij de kassa een portemonnee aangeven. Een ADL-hulphond is voor zijn baas een grote steun zowel binnen- als buitenshuis. Karin heeft zelf een hulphond en deelt graag haar ervaringen met jullie.

In verband met de corona-voorschriften hebben wij een grotere zaal gehuurd waarin maximaal 30 deelnemers veilig op 1,5 meter kunnen zitten. Aanmelden is daarom verplicht en wordt gecontroleerd bij binnenkomst. Wij vragen verder niet te komen bij klachten die passen bij corona, bij binnenkomst de handen goed te wassen en zoveel als mogelijk te blijven zitten op de stoel die je krijgt toegewezen. Als je met een rolstoel komt, meld dit vooraf.

Waar?
De themamiddag is in de Molen van Sloten (Akersluis 10, 1066 EZ Amsterdam). De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk en je kunt er gratis parkeren. Met het OV is de Molen van Sloten makkelijk bereikbaar met tramlijn 1, 2 of bus 195.

Hoe laat?
De themamiddag is van 14.15 tot 16.00 uur. Voorafgaand aan de themamiddag is er vanaf 13.30 uur een lunch. De lunch is gratis voor de deelnemers en hun partner of begeleider.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de themamiddag tot uiterlijk 9 september bij Esther Lof (info@msvnamsterdam.nl of tel. 020-7744944). Laat je weten of je komt lunchen of niet?

Contactmiddagen – Op 5 september starten wij weer

Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur is er een contactmiddag waar mensen met MS elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Kom gezellig langs om te kletsen onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje. Neem je partner, vriend of vriendin gerust mee.

In verband met de coronamaatregel vragen wij jullie de handen te wassen bij binnenkomst en te allen tijde 1,5 meter afstand te houden. Uiteraard mag je alleen komen als je geen covid-klachten hebt.

In het najaar 2020 zijn onze contactmiddagen op 5 september, 3 oktober, 7 november en 5 december.

Onze contactmiddagen zijn in: Onbeperkt Oost, Timorplein 8, 1094 CB Amsterdam

Voor vragen neem contact op met Houdine Beekhuis (hc.beekhuis1959@gmail.com).