Kerstmis 2022

Het was een bewogen jaar 2022 waarin eigenlijk teveel is gebeurd. Oorlog, milieucrisis, graancrisis. De lijst is oneindig en leidt er alleen maar toe dat mijn gevoel er toch niets aan te kunnen doen, nog sterker wordt. Mijn hart huilt bij de beelden uit Oekraïne. In gedachten verplaats ik mijzelf soms naar de tijd dat de oorlog voorbij is en we kunnen helpen Oekraïne weer op te bouwen. Vooruitgang boeken en mooier maken, daar voel ik mij beter bij. Oorlog is zo uitzichtloos.

Ondanks alle ellende zijn er ook lichtpuntjes om dankbaar voor te zijn. Zoals de humanitaire hulp die het Rode Kruis biedt of de hulpacties voor minder bedeelden. Ergens groeit het besef dat we problemen gezamenlijk moeten aanpakken om nog meer problemen te voorkomen. Als individu ben je zo machteloos en klein. Maar het beste is toch om bij jezelf te beginnen om de wereld mooier te maken. Ook een klein gebaar helpt. En als dat het enige is wat je kunt doen, doe het dan en weet dat je je steentje hebt bijgedragen.

Naast alle crisissen is ook het medicijn tegen MS is helaas nog niet uitgevonden. Maar er is wel vooruitgang geboekt, op meerdere punten. Medicijnen kunnen de klachten minder maken, stamceltherapie komt in het basispakket. Dat is iets om blij mee te zijn. Natuurlijk hoop ik op meer. Maar tot die tijd kijk ik naar wat al wel kan. Dat brengt meer vrolijkheid. Ik wens iedereen een fijne kerst toe en vast een gelukkig 2023.

Dinand Brummelhuis

Nieuwjaarsborrel zaterdag 21 januari

Het nieuwe jaar starten we vrolijk met een nieuwjaarsborrel. Onder het genot van een hapje, en natuurlijk een drankje, kunnen we elkaar ontmoeten en gezellig bijpraten. Iedereen is van harte welkom. Neem je partner, vriend of vriendin gerust mee. De nieuwjaarsborrel is op zaterdag 21 januari van 17.00 tot 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Adres:
Cordaan
Olympisch kwartier
Amstelveenseweg 308
1076 CS Amsterdam

Cordaan is rolstoeltoegankelijk en heeft een invalidentoilet.

Laat je interviewen over aangepast sporten!

Het Centrum voor Cliëntervaringen (CvC) en Centrum voor Aangepast Sporten Amsterdam (CASA) doen samen onderzoek naar aangepast sporten. De gemeente Amsterdam zal de resultaten van het onderzoek gebruiken voor het schrijven van een nieuwe visie op aangepast sporten. We willen graag een aantal cliënten interviewen, omdat we het liefst niet óver maar mét sporters praten.

We zoeken mensen die ervaring hebben met aangepast sporten, maar ook mensen die op dit moment juist niet sporten. Wat zijn je ervaringen, wensen en behoeften bij het aangepast sporten in Amsterdam? Je ontvangt voor deelname een cadeaubon ter waarde van 20 euro.

Het interview duur maximaal 1,5 uur en vindt plaats in januari en februari 2023. De precieze datum en locatie bepalen we in overleg met u. (Beeld)bellen kan ook.

Wil je meedoen aan het onderzoek? Meld je dan uiterlijk 10 januari aan bij Mireille Koomen van Cliëntenbelang Amsterdam via m.koomen@clientenbelangamsterdam.nl of bel naar (020) 75 25 100. Je kunt hier ook terecht voor meer informatie.