Themamiddag MS en cannabis

Nu de vakantie voorbij is, is het weer tijd voor een interessante themamiddag. En wel op zaterdag 16 september, zoals altijd in de ruimte van Cordaan aan de Amstelveenseweg.

We beginnen om 13.00 uur, uiteraard met een lunch. Wanneer alle heerlijks is verorberd, komt een medewerker van de Transvaalapotheek in Den Haag ons uitgebreid vertellen over werking en gebruik van medicinale cannabis. Deze apotheek bereidt het cannabisolie-extract zelf. Er wordt hier uitleg over gegeven en je hoort ook hoe je het een en ander kunt bestellen.

Als je je alvast een beetje wilt inlezen, kan dat op https://www.transvaalapotheek.nl/cannabis/.
De informatie duurt ongeveer een uur.

In het tweede uur demonstreert Jürgen – die zelf MS-patiënt is – hoe de cannabis-vaporizer gebruikt wordt. Lees verder “Themamiddag MS en cannabis”

VAKANTIE!

Zomerse temperaturen, glinsterende stranden, wuivende palmbomen. Ja het is weer vakantietijd! De tijd waarin we de dagelijkse routine achter ons laten om de wereld op een andere plek te verkennen. Wij gaan per trein en rolstoeltaxi naar België. Mijn scootmobiel wordt volgende week gerepareerd en thuis afgeleverd, volgens de vriendelijke telefoniste. Ik lach. Ik zie onze vakantie steeds meer zitten. Al moet er zaterdag nog wel crisisberaad gehouden worden over de nieuwe rolstoel van mijn vriendin, want dat ding vertoont nog allerlei gebreken. Maar daar probeer ik nu even niet aan te denken.

Lees verder “VAKANTIE!”

MS sportclubje

Kom bij ons sportclubje: goed voor je conditie!

Wil je werken aan je spierkracht, conditie en energie met een gezellige groep mensen die met dezelfde problemen te maken hebben als jij? Kom dan onze groep versterken op de woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur in het Sport Medisch Centrum Amsterdam (Olympiaplein 74A).

Tijdens het uur worden krachtoefeningen en sport en spelvormen gedaan, zoals hockey en tennis. De groep wordt begeleid door fysiotherapeuten uit de praktijk.

Lees verder “MS sportclubje”

Contactmiddagen op zaterdag 2 september en 7 oktober

Iedere maand ben je van harte welkom op onze contactmiddagen. Op een contactmiddag kun je onder het genot van een kopje koffie of thee praten met lotgenoten en ervaringen uitwisselen. Het grootste deel van de gesprekken gaat overigens niet over MS maar juist over andere alledaagse zaken. Ook partners, familie of vrienden van iemand met MS zijn van harte welkom. Probeer het een keertje uit. Het is ook vaak de plek waar nieuwe leden hun eerste stappen bij de vereniging zetten.

De eerstvolgende contactmiddagen zijn op zaterdag 2 september en 7 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.  Schuif je ook gezellig aan? Aanmelden is niet nodig.

Lees verder “Contactmiddagen op zaterdag 2 september en 7 oktober”

Iedere maand een digitale borrel!

Kom ook een keer naar onze digitale borrels! Het is laagdrempelig, je hoeft er niet voor te reizen en het is bijna net zo gezellig. Iedere derde zaterdag van de maand is er een borrel via MS Teams. De komende borrels zijn op zaterdag 23 september (week later ivm thema MS en cannabis), 21 oktober, 18 november en 16 december om 16.00 uur.  Iedereen is welkom!


Voor de digitale borrel kun je je aanmelden bij: steven.visser@msvereniging.nl. De leden die een vorige keer erbij waren krijgen vanzelf een uitnodiging.