Verslag Wereld MS – Gaasperplasroute

Voor het derde jaar op rij organiseerde de werkgroep van de regio Amsterdam op vrijdag 25 mei 2018 een wandel-, scoot- en fietstocht. De diversiteit aan mooie gebieden binnen onze regio biedt ons de kans om ieder jaar een ander stukje Amsterdam eo onder de aandacht te brengen. Zo is het niet alleen een gezellige dag waarop we met elkaar een sportieve en sociale activiteit ondernemen, maar ook een ontdekkings- en kennismakingsreis door Amsterdam.

Na de Amstel, het Amsterdamse bos was dit jaar de Gaasperplas aan de beurt. En wederom hadden we prachtig weer. We hebben verzameld, geluncht en geborreld bij the colour kitchen, locatie boerderij Langerlust. Hier kunnen ze niet alleen heel goed voor hun gasten zorgen, ze hebben ook een maatschappelijk doel, nl mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven. En dat sprak ons wel aan.

Job Cohen heeft ons het startschot gegeven waarna we nog lang niet konden vertrekken, omdat we allemaal nog even langs het toilet wilden. Dat gaf een gezellige rommeligheid. Net als de wandeltocht, waar we een keer of zes hebben moeten omkeren omdat we tegen hekken in het bos aanliepen. Er werd een festivalterrein opgebouwd, precies daar waar wij hadden willen lopen. Kortom, het was wat chaotisch, maar daardoor des te gezelliger en best een beetje representatief voor het dagelijks bestaan van een groot aantal van ons. En zo voelden we ons op en top in ons element. Het was een heerlijke dag!