Geen fiets stabieler dan een 4wieler, zegt de producent ervan

Het sterkste punt van de 4Wielfiets is zijn veiligheid. De constructie met de 4 wielen maakt de fiets zo veilig: net zoals in een auto hoef je op een 4Wielfiets helemaal niet met het stuur bezig te zijn. Als je het stuur loslaat gaat de 4Wielfiets gewoon rechtuit.

De 4Wielfiets heeft nog meer voordelen: door de stabiliteit is een 4Wielfiets in alle opzichten een gewone fiets: je zit op een zadel, rechtop, en gebruikt al je spieren, je trapt naar beneden en je zit hoog. Je hebt overzicht en wordt gezien. Toch is de fiets niet breder dan een gewone fiets: slechts 66 cm. Je past dus door iedere deur.

De fiets kan opgeklapt ook als loophulp/rollator worden gebruikt. Dat is natuurlijk niet voor iedereen nodig maar wel heel erg handig als je ermee de winkel of de trein in wil. Ingeklapt neemt de fiets ook veel minder ruimte in bij het stallen. En je manoeuvreert de fiets gemakkelijk door smalle steegjes, gangetjes of paadjes met haakse bochten naar de stallingsplek.

Op een 4Wielfiets moet je wel wennen aan de bochten maar je hoeft er niet op te leren fietsen. En je kunt niet vallen, ook niet als je op een naar de zijkant schuin aflopende weg, over slecht wegdek of kinderhoofdjes of zelfs schuin een drempel op of af moet rijden. Optioneel is er trapondersteuning met wegrijhulp. Accu’s zorgen voor een actieradius van 50 tot 100 km. Als de banden op de juiste spanning zijn rijdt en stuurt de fiets heel licht.

De 4Wielfiets is niet goedkoop is maar er is terugkoopgarantie (waarmee de client de fiets ook voor 6 maanden zou kunnen ’huren’). Ook kan de fiets worden opgevoerd als aftrekpost voor een medisch hulpmiddel bij de inkomstenbelasting, via een aanvraag bij de Wmo. De producent van de 4Wielfiets biedt ook gebruikte fietsen aan.

4Wielfiets komt graag in contact met degenen die geïnteresseerd zijn. Voor meer informatie en filmpjes zie:  www.4wielfiets.nl

Zie ook deze folder: 4Wieler Folder 2022