Black Friday

De pepernoten zijn de winkel nog niet uit of de commercie heeft al iets nieuws gevonden: Black Friday! Altijd nieuwsgierig tik ik Black Friday in op Google, en jawel, de laptops, televisies en mobieltjes met ongekende kortingen vliegen me om de oren. Google heeft het goed aangepakt want zij bepalen welke aanbieding bovenaan staat op mijn oude, maar nog steeds goed functionerende laptop. Als ik iets aanklik betaalt iemand daar geld voor.

Maar hoeveel laptops of mobieltjes heeft een mens nodig? Wie laat zich nog gek maken door de zoveelste commerciële hype in deze toch al zo dure decembermaand? Bestelt de Sint ook online of betaalt hij nog steeds het liefste met klinkende munt? Ziet hij door de bomen het bos niet meer?

Wat mij het gelukkigst zou maken is gezondheid. En ik moet zeggen, als ik dat in Google intyp regent het geen aanbiedingen. Gezondheid is niet te koop. Nou ja… Ook in de gezondheidsbranche wordt grof geld verdiend, dat weten we allemaal. Maar voor een goede gezondheid moet ook aan minder worden gedacht. Minder alcohol, niet roken en minder calorieën. Dat is het algemene advies voor een betere gezondheid. Natuurlijk kan daarmee niet iedere aandoening worden genezen. Maar het geeft wel mogelijkheden om zelf wat te doen. Want je gezondheid kun je niet uit handen geven. Ook je geestelijke gezondheid telt mee. Hoe kun je zin geven aan je leven, iets positiefs bijdragen aan de wereld? Dit zijn vragen die altijd terugkomen en die bepalen hoe je in het leven staat. Naar mijn mening zijn mobieltjes en laptops daar, net als de zorgrobot, op zijn best hulpmiddelen bij. Echt gezellig wordt het pas als mensen elkaar liefde en aandacht geven. Daarom wens ik iedereen een gezellige Kerst, samen met familie en naasten.

Wijzigingen 2019 eigen bijdrage Wmo

Het Rijk wijzigt het beleid voor de eigen bijdragen voor Wmo-maatwerkvoorzieningen. Gemeenten zijn verplicht het nieuwe beleid uit te voeren. De eigen bijdrage wordt nog maar één keer geheven, ook al gebruikt iemand meerdere voorzieningen. Tot nu toe was de eigen bijdrage inkomensafhankelijk. Dit mag nu niet meer, het rijk heeft een vast tarief bepaald van 17,50 euro. “Wijzigingen 2019 eigen bijdrage Wmo” verder lezen

Hersenweefsel nodig voor onderzoek

Oorzaken en oplossingen vinden voor neurologische en psychiatrische hersenziekten. Dat is het doel van het onderzoek van de Nederlandse Hersenbank (NHB). Helaas wordt dit onderzoek belemmerd door een groot tekort aan menselijk hersenweefsel. Door de hoeveelheid hersenweefsel voor onderzoek te vergroten, biedt de NHB onderzoekers meer kans om antwoorden te vinden. Meld u aan! “Hersenweefsel nodig voor onderzoek” verder lezen

Twee keer gratis zwemmen

Om u kennis te laten maken met zwemmen met de zwemgroep van MS vereniging bieden wij u twee gratis proeflessen aan.

Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur zwemmen wij in het ‘AGO Zwembad’ in Diemen.

Het water is zo’n 33 graden en je kunt het zwembad ook in via een schuin aflopende toegang. Wij doen in het ondiepe gedurende ca. 1/2 – 3/4 uur oefeningen, die van een fysiotherapeut/hydrotherapeut afkomstig zijn. Wij gebruiken daarbij steeds wisselende hulpmiddelen. Maar u kunt natuurlijk ook in het diepe zwemmen. “Twee keer gratis zwemmen” verder lezen

Vragen over MS? Het MS Loket wijst de weg!

Wanneer je MS hebt, heeft dat niet alleen gevolgen voor je eigen lichamelijke, sociale en psychische welzijn. Ook je partner, familie en vrienden kunnen vragen hebben over deze ingrijpende, onvoorspelbare ziekte. Via het MS Loket krijg je antwoord op al jouw vragen over leven met MS.

Het MS Loket is op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur telefonisch bereikbaar via 0800 – 1066. Je kunt hier terecht met vragen over MS of MS-gerelateerde onderwerpen. Je wordt zo snel mogelijk in contact gebracht met een deskundige die je verder helpt.

Hoe werkt het?
Gösta Strandstra en Fred de Wit, werkzaam bij het MS-loket, nemen de telefoon aan. “Afhankelijk van de vraag, verbinden we de beller direct door met een ervaringsdeskundige van de MS-telefoon van MS Vereniging Nederland, een in MS-gespecialiseerde verpleegkundige van het MS Centrum Amsterdam of MS Expertisecentrum Nieuw Unicum”, legt Gösta uit.

Gevarieerde vragen
De vragen die binnenkomen, variëren enorm. Gösta: “Ze gaan over klachten en behandelmogelijkheden voor spasmen of om problemen rondom slapen, slikken en cognitie. Maar ook praktische vragen over bijvoorbeeld vergoedingsmogelijkheden krijgen we.”

Meerwaarde MS Loket
“Als je zelf MS hebt, of iemand in je directe omgeving; dan komt er zoveel op je af”, stelt Gösta. “Deze ziekte brengt veel onzekerheid met zich mee. Hoe fijn is het dan om een vraagbaak als het MS Loket te hebben. Door de samenwerking van MS Vereniging Nederland, MS Expertisecentrum Nieuw Unicum, MS Centrum Amsterdam en Stichting MS Research kunnen we veel mensen helpen.”

Meer informatie over het MS-loket is te vinden op de website: www.msloket.nl