Contactmiddag 3 februari

Iedere eerste zaterdag van de maand ben je van harte welkom op onze contactmiddagen. Op een contactmiddag kun je onder het genot van een kopje koffie of thee praten met lotgenoten en ervaringen uitwisselen. Het grootste deel van de gesprekken gaat overigens niet over MS maar juist over andere alledaagse zaken. Ook partners, familie of vrienden van iemand met MS zijn van harte welkom. Probeer het een keertje uit. Het is ook vaak de plek waar nieuwe leden hun eerste stappen bij de vereniging zetten. Koekjes zijn er natuurlijk ook.

Zaterdag 3 februari en 2 maart zijn de  eerstvolgende contactmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur.  Schuif je ook gezellig aan? Aanmelden is niet nodig.

Lees verder “Contactmiddag 3 februari”

Verslag Themabijeenkomst MS en mantelzorg

Op zaterdag 18 november 2023 was de Themabijeenkomst MS en mantelzorg. Op de druk bezochte bijeenkomst belichtten Malène Duijst van het Platform Mantelzorg Amsterdam (platformmantelzorgamsterdam.nl) en mantelzorgmakelaar Priscilla Miedema het thema vanuit verschillende invalshoeken.

Wil jij weten wat er besproken is? Voor de presentatie van Malène Duijst klik hier: MS & Mantelzorg – Platform Mantelzorg Voor meer informatie over wat mantelzorgmakelaar Priscilla Miedema voor je kan doen, klik hier: miedemamantelzorgmakelaar.nl

Gratis ondersteuning bij Wmo-aanvraag of andere zorg

Cliëntenbelang Amsterdam biedt onafhankelijke cliëntondersteuning aan mensen die vastlopen bij het regelen van zorg of voorzieningen, of behoefte hebben aan advies of ondersteuning. De cliëntondersteuning is gratis en onafhankelijk van de gemeente en zorginstellingen.

Woon je in Amsterdam en heb je een vraag, dan kun je bellen met de cliëntondersteuners op (020) 57 77 999 of mailen naar steunpunt@clientenbelangamsterdam.nl. Cliëntenbelang is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur. Zie voor meer informatie: Clientondersteuning

Lees verder “Gratis ondersteuning bij Wmo-aanvraag of andere zorg”

Vakantiebungalows in Renesse

In Renesse staan drie prachtige vakantiebungalows van de Stichting Vakantiehuis Thuredriht. De huisjes worden in de zomer ter beschikking gesteld aan gezinnen waar één van de kinderen een kwaadaardige aandoening heeft. In de winter stonden de huisjes meestal leeg. De MS vereniging is daarom in de gelegenheid gesteld deze huisjes in de maanden november tot april te gebruiken voor mensen met MS. De vergoeding voor het gebruik is een tegemoetkoming van de onkosten voor verlichting, verwarming, schoonhouden en beheer.

   

Je kunt een vakantiehuis huren als je MS hebt en samen met familie of vrienden er een weekje tussenuit wilt. De woningen zijn rolstoel geschikt, maar niet volledig aangepast. Lees verder “Vakantiebungalows in Renesse”