Helpt u mee aan ons onderzoek om vallen te voorkomen?

Het voorkomen van vallen is belangrijk! Meer dan een derde van de volwassenen van 65 jaar of ouder valt minstens één keer per jaar. De kans is groot dat iemand daarbij gewond raakt. Een training kan de kans op vallen en verwondingen kleiner maken.

We zijn op zoek naar deelnemers van 65 jaar of ouder die mee willen doen aan ons onderzoek. In het onderzoek wordt de training In Balans onderzocht. Er wordt gekeken of deze training goed werkt. Dit onderzoek wordt gedaan vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en VeiligheidNL In januari 2023 start de volgende groep binnen het onderzoek.

Doet u mee aan het onderzoek? Dan krijgt u testen om te kijken hoe fit u bent. De helft van de deelnemers krijgt ook de training In Balans met beweegoefeningen bij buurtcentrum De Coenen. De andere helft krijgt advies over bewegen. Het onderzoek start in januari 2023. Meedoen aan het onderzoek is belangrijk om de kans op vallen en verwondingen kleiner te maken. Voor uzelf en voor andere ouderen. Deelnemen is gratis.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Maaike van Gameren, m.van.gameren@vu.nl of 020-5985627.

Kijk voor meer informatie op onderzoek-in-balans